Újra tanítanak két H1N1 miatt bezárt iskolában

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a tanítás abban a szederkényi és a verpeléti iskolában is, amik tömeges megbetegedések miatt zártak be november 10-én. A szederkényi iskola igazgatója szerint a gyerekek kifejezetten örültek a kényszerszünetnek.
Vágólapra másolva!

Újra van tanítás csütörtöktől a baranyai Szederkény általános iskolájában, melyet a múlt héten ideiglenesen bezártak a gyerekek tömeges újinfluenzás megbetegedése miatt.

Hermann-né Rattinger Mária, az intézmény igazgatója elmondta: az iskola 210 diákjából mindössze 15 hiányzott a reggeli létszámellenőrzéskor, ami azt jelenti, hogy a betegek nagy része meggyógyult. Hozzátette, nem tud arról, hogy a fertőzöttek közül bárkinél komoly szövődmény alakult volna ki.

"A gyerekeket nem viselték meg a történtek, igazából örültek a kényszerszünetnek, amelynek ideje alatt sokat játszottak, sokat voltak a levegőn, kipihenték magukat. A tanárok ez idő alatt bejártak a munkahelyükre, képezték magukat, szakmai anyagokkal foglalkoztak" - jegyezte meg.

Hermann-né Rattinger Mária elmondta, hogy mindenkit beoltanak, aki nem esett át a betegségen. Eddig 30-an kaptak védőoltást, a többieket a napokban oltják be. Az iskolában november 10-én rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet, miután kiderült, hogy 60 tanuló megfertőződött az új típusú influenzával.

Verpeléten is van már tanítás

Újraindult az oktatás csütörtökön a Heves megyei Verpelét általános iskolájában is, amelyben az influenzaszerű megbetegedések nagy száma miatt rendeltek el korábban tanítási szünetet - közölte az intézmény igazgatója. Az oktatást azt követően függesztették fel november 12-én, hogy a 280 tanulóból 109-en hiányoztak - mondta Szücsi Katalin.

Az igazgató elmondta: csütörtökön lényegesen kevesebb volt már a hiányzó. Osztályonként átlagosan 2-3 diák nem jelent meg az iskolában, mintegy 40 a hiányzók száma. A kiesett napokat a téli szünet terhére, illetve szombati napokon pótolják be - közölte az igazgató.

Huszti Györgyike, a népegészségügyi szolgálat egri kirendeltségének tiszti főorvosa azt mondta, hogy a községben lakó gyerekek közül végül 167-en fordultak a helyi gyermekorvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ebből három esetben állapították meg, hogy a fertőzést a H1N1 vírus okozta - mondta a tiszti főorvos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!