Zaklatásért elítéltek egy rendőr alezredest

Vágólapra másolva!
A beosztottak szexuális zaklatása miatt elítéltek és lefokoztak egy vezető beosztású - az ügy kipattanása óta nyugdíjazott - Somogy megyei rendőrtisztet. Az alezredest öt nő jelentette fel erőszakoskodásért.
Vágólapra másolva!

Alárendeltjeinek és beosztottjainak szexuális zaklatása miatt egy év - három év próbaidőre felfüggesztett - börtönre és lefokozásra ítélt a Somogy megyei bíróság katonai tanácsa egy rendőrtisztet. A Somogy megyei rendőrségen alezredesként dolgozó férfit az ügy miatt már korábban nyugdíjazták. A 49 éves rendőrtiszt a bíró szerint vezetői hatalmával visszaélve női mivoltukban megsértette, becsületükben megalázta beosztottjait.

A tisztet öt női beosztottja jelentette fel azzal, hogy többször erőszakoskodott velük, szexuális ajánlatokkal zaklatta őket. A két rendőrnő és a három közalkalmazott csak azt követően mert feljelentést tenni, hogy egy kívülálló is szemtanúja volt egy ilyen esetnek. A vádlott mindvégig azt állította, hogy beosztottjai bosszúból jelentették fel, mert nem bírták az általa diktált munkatempót.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. Az ügyész elfogadta a bíró döntését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!