Vágólapra másolva!
A hétvégén Argentína 1-0-ra legyőzte Kolumbiát a Copa América döntőjében, majd az ünneplő játékosok rasszista dalt énekeltek a csapatbuszon, amelynek szövegével a francia válogatottat és annak sztárját, Kylian Mbappét gúnyolták ki. A nemzetközi botrányt okozó történet újabb fejezetéhez érkezett, ezúttal egy argentin politikus állt a nyilvánosság elé és Messi bocsánatkérését követelte, majd kategorikusan letagadta, hogy ilyet állított volna.

Argentína története során 16. alkalommal nyerte meg a Copa Américát vasárnap, azonban a jelentős sportsiker helyett arról szóltak a hírek, hogy a meccset követő ünneplés közepette az argentin csapat buszán az alábbi dalt énekelték Enzo Fernandez vezetésével a játékosok:

Franciaországban játszanak, de Angolából származnak. Jól fognak futni, transznemű emberekkel alszanak. Nigériai anya, kameruni apa, de az útlevele szerint francia.

Az óriási botrányt okozó szöveg miatt most az argentin kormány sportért felelős államtitkára, Julio Garro egy rádióadásban arra szólította fel az Argentin Labdarúgó Szövetség elnökét, Chiqui Tapiát és a csapat kapitányát és legnagyobb sztárját, Lionel Messit, hogy álljanak nyilvánosság elé és kérjenek bocsánatot a történtek miatt.

A nemzeti tizenegy kapitányának a nyilvánosság elé kell állnia és bocsánatot kell kérnie. Akárcsak a szövetség elnökének, mert ez az eset rossz fényt vet az országunkra

- mondta az államtitkár. Azonban van a sztoriban még egy csavar, később Garro az X-en azt írta, hogy ő egyáltalán nem kért ilyen Lionel Messitől, holott pár órával korábban elhangzott a rádióban tőle ez a kérés.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.