Minden választókerületet vihet a Fidesz a pártigazgató szerint

Vágólapra másolva!
A Fidesz megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet - mondta az MTI-nek adott interjújában Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Az ellenzéki párt rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
Vágólapra másolva!

"A Fidesz abban a kivételes helyzetben van, ami a magyar politikában még soha nem fordult elő: 176 választókerületből 176-ot megnyerhet" - mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Minden választókerülethez úgy állnak hozzá - beleértve Szegedet, Battonyát, az összes budapesti és miskolci körzetet, Komlót vagy éppen Kazincbarcikát -, hogy mindegyiket meg lehet és meg is kell nyerni, bárki is legyen az ellenfél - tette hozzá.

Mesterházy Attila az MSZP legjobb kormányfőjelöltje, aki Zuschlag Jánossal és Gyurcsány Ferenccel a bíróság előtt állt? - tette fel a kérdést az interjúban Kubatov, aki szerint "az MSZP szétesett, morálisan összerogyott a hazugságok súlya alatt, szervezetileg és a miniszterelnök-jelölt tekintetében is". Hozzátette, a Fidesznek a jelenlegi helyzetben őszintén kell beszélnie az országban lévő állapotokról. "Ha ennyit teszünk, akkor a Fidesz nem hibázik, és meg fogja nyerni a választásokat" - válaszolta arra a kérdésre, hogy hibázhatnak-e a következő hetekben.

A Fidesz azt tervezi, hogy olcsó és rövid kampányt folytat, ez jellemezte az időközi választásokat is az elmúlt időszakban. "Mindenhol kevés pénzt költöttünk el, ezzel szemben nagyon sok terepmunkát végeztünk" - emelte ki Kubatov. A hivatalos korteskedés március 15-én indul, intenzív, egy hónapos lesz; addig önkéntestoborzás, ajánlószelvény-gyűjtés folyik. A kampánytechnikákról annyit mondott: szeretnének előrelépni az internetes kommunikációban, új honlapokat, közösségi oldalak használatát is beépítenének a kampányba.

A szocialisták által kifogásolt "levelezős kampányról" a pártigazgató annyit mondott: a Fidesznek nagy és a szigorú törvényi feltételeknek megfelelő, legális adatbázisa van, amelyen keresztül évek óta kapcsolatban áll az emberekkel - akik már támogatták a Fidesz egyes akcióit -, hogy anyagilag is segítsék a párt kampányát. Hozzátette: az adománygyűjtés sikeres, a párt korábbi támogatói szívesen adakoznak.

A miniszterelnök-jelölti vitát firtató kérdésre azt válaszolta: "kivel kellene Orbán Viktornak vitatkoznia, miért pont az MSZP jelöltjével"? Szerinte ugyanis a vitához először azt kellene eldönteni, melyik a második erő valójában Magyarországon. Az ország jövője szempontjából nincs jelentősége, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, vagy nem - jegyezte meg. Szerinte az országos lista állításával "nem kell kapkodnia" a Fidesznek, a listán lévőket ugyanolyan megfontoltan választják majd ki, mint az egyéni jelölteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!