A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Hetedszerre sem sikerült elnököt választani az MTV élére

Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió elnöki posztjára pályázó hat indulóból senki sem kapott kétharmados támogatást a kuratórimi tagoktól, így újabb hónapkra elnök nélkül marad a köztévé. A kuratórium új pályázatot ír ki.
Vágólapra másolva!

Pénteken hetedszer próbált meg elnököt választani az MTV élére a köztévét felügyelő kuratórium. A posztért hatan indultak: Bakó Lajos, aki korábban a kuratórium vezetője volt, Havasi János, az MTV határon túli szerkesztőségének vezetője, Rományi Béla, a KDNP egykori médiapolitikusa, Vigh Zoltán, az MTV digitális igazgatóságának vezetője, Jutasi Zoltán közgazdász, a KÉSZ Holding vezetője, valamint Martinkó Károly külső pályázó.

Az MTI információi szerint a pártdelegáltakból álló kuratóriumból kilencen szavaztak Rományi Bélára, Havasi János öt, Jutasi Zoltán pedig egy szavazatot kapott. A jelöltállításhoz legalább kétharmados többség, tíz szavazat kellett volna, így az elnökválasztás újra elmaradt. A kuratróium elnöksége ezek után arról döntött, hogy új pályázatot írnak ki.

A Magyar Televíziónak közel két éve, 2008 márciusa óta nincs elnöke. A kuratórium az elmúlt fordulókban többször is állított jelöltet, miután az MSZP-s és szabad demokrata delegáltak megegyeztek, de választásukat minden alkalommal leszavazta a civil delegáltakkal kiegészült nagykuratórium. A Fidesz és a KDNP jelöltjei Havasi Jánost támogatták. A megegyezni képtelen kuratórium tehetetlenségére már a Cégbíróság is felfigyelt, tavaly tízmillió forintra büntette a köztévét, amiért még mindig nem tudtak elnököt választani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!