A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A legtöbb, korábban a hófúvás miatt járhatatlanná vált utat már felszabadították, de továbbra is télies útviszonyokra kell számítani. Elzárt település nincs az országban.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel már csak néhány járhatatlan út volt a Dunántúl északi és középső részén. A közútkezelő honlapján kora délután közölt információk szerint még nyolc alsóbbrendű út van teljesen lezárva és további öt nehezen járható. Ezek a négy vagy öt számjegyű utak Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében találhatók. A közútkezelő munkatársai a hóakadályok megszüntetését továbbra is folyamatosan, több száz munkagéppel végzik, mert helyenként még 2-4 méteres hófalakat kell eltakarítaniuk.
Elzárt települések vasárnap délután óta nincsenek.

A Magyar Közút továbbra is azt ajánlja, hogy a Dunántúlon, elsősorban a mellékutakon csak az induljon útnak, akinek van téli vezetési rutinja, és járműve alkalmas a téli viszonyok közötti közlekedésre. A téli gumi használata elengedhetetlen. A teherjárművekkel is csak megfelelő állapotban lévő gumikkal szabad útnak indulni, illetve szállítmányt indítani.

Hétvégén a havazás miatt a Dunántúlon több kisebb út vált járhatatlanná. Polgárdinál szombaton egy motorvonat és a mentésére küldött mozdony is elakadt hóakadályok miatt, ezeket vasárnap kora délutánra tudták kiszabadítani. Fejér megyében két elzárt település volt, Bodmér és Vértesboglár, az ezekhez vezető utakat is felszabadították vasárnap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!