Nem akar többé tanítani a pedofíliával vádolt rajztanár

Vágólapra másolva!
Örökre véget vet tanári karrierjének, és csak a művészettel fog foglalkozni - jelentette ki a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanár az Új Dunántúli Naplónak. A lapnak adott interjúban azt mondta, nem érti az egész ügyet, tanárként különbözött az átlagtól, ezt érthették félre a gyerekek.
Vágólapra másolva!

Soha többé nem akar tanítani a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanár - írta kedden az Új Dunántúli Napló. B. Mihály a lapnak adott interjúban azt mondta: úgy érzi, a munkája "elárulta" őt, ezért a jövőben csak a művészettel kíván foglalkozni, szakkörének is örökre vége.

A Mohácsi Városi Bíróságon folyó pere miatt jelenleg házi őrizetben tartott, az eljárás során magát végig ártatlannak valló pedagógus azt mondta, reméli, hogy a tárgyaláson kiderül, "mi a mozgatórugója ennek az egésznek". Kijelentette, hogy tiszta a lelkiismerete. A férfi hozzátette, fél attól, hogy a börtönben olyan sérülést szerez, ami vérzékenysége miatt a halálát is okozhatja.

"A rendőrök naponta kétszer megjelennek a házamnál, ellenőrzik, itt vagyok-e" - mondta a férfi, hozzátéve, hogy elzártan él, újságot nem olvas, nincs internete. Azt mondta, hogy sikeres művészi karrierjét hagyta ott a tanításért, de mostantól újra csak "a művészettel kívánok foglalkozni". Írt naplót is a börtönben, amit nyilvánosságra akar majd hozni - mondta az Új Dunántúli Naplónak.

A rajztanár megerősítette a hírt, hogy több tanítványa családjával együtt is eljött meglátogatni őt. Azokkal a gyerekekkel azonban nem találkozott, akik terhelő vallomást tettek rá, és azt mondta, nem is tud rájuk haragudni. "Húsz év alatt több ezer gyerekkel foglalkoztam, soha semmi probléma nem volt" - állította a mohácsi rajztanár, aki hozzátette: "tanárként különböztem az átlagtól, ezt esetleg félre is érthette, aki félre akarta".

Elmondta, hogy az iskolában maradt kollégái is túl óvatossá váltak az ő megvádolása miatt, a testnevelésórákon hozzá se mernek érni a gyerekekhez.

Hajdu István, a Csongrád megyei bíróság szóvivője elmondta az Új Dunántúli Naplónak, hogy a bíróság a héten határoz majd a házi őrizet elleni ügyészségi fellebbezésről. Maga a tárgyalás várhatóan tavasszal folytatódik..

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről