Vízátfolyások miatt akadozik a vonatközlekedés

Vágólapra másolva!
Országszerte több helyen okoz fennakadást a vonatközlekedésben a víz - közölte szerda kora reggel a MÁV. Vízátfolyások miatt késésekre kell számítani, egyes helyeken pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
Vágólapra másolva!

A Budapest-Pécs vonalon áradások és belvizek miatt Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Sásd és Godisa állomások között csökkenteni kellett a vonatok sebességét, emiatt átlagosan 10-15 perc késésre kell számítani - áll a MÁV szerda reggeli közleményében. A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Hort-Csány és Vámosgyörk állomások között szintén vízátfolyás miatt kellett lassítani a vonatokat, így ott is 5-10 perces késések vannak. Nyékládháza és Miskolc között vízátfolyás miatt lezárták az egyik vágányt. A másik vágányon csak váltakozó irányban tudnak közlekedni a vonatok, ami további átlagos 10 perc késést okoz.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között szintén a víz miatt előreláthatóan hétfőig vonatpótló buszok közlekednek. A buszok Mágocs-Alsómocsolád megállót nem érintik, mivel az közúton megközelíthetetlenné vált. A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Jászárokszállás és Jászapáti állomások között a víz alámosta a vasúti pályát, ezért ezen a szakaszon ugyancsak vonatpótló buszok szállítják az utasokat Jászapáti és Vámosgyörk között. A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között a rendkívüli időjárás okozta pályahiba miatt előreláthatólag jövő csütörtökig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Magyarnándor és Nógrádkövesd között a heves esőzés elmosta a vasúti pályát. Az utasokat Nógrádkövesd és Balassagyarmat között előreláthatóan szombat éjfélig vonatpótló buszok szállítják. Putnok és Kazincbarcika között a közúti víz átfolyások miatt nincs buszközlekedés. A MÁV elfogadja a Volán bérleteket és a menetjegyeket a vonatokon a további intézkedésig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről