Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Lakhatási támogatása miatt támadják az ÁSZ élére jelölt fideszest

Vágólapra másolva!
Egységesen támadja az ellenzék Domokos László fideszes képviselő jelölését az ÁSZ elnöki posztjára, és megkérdőjelezik alkalmasságát, miután kiderült, hogy a békési politikus annak ellenére vette fel a lakhatási támogatást, hogy Budapesten két ingatlannal is rendelkezik. A kormánypárt szerint Domokos nem szegett törvényt, a képviselőt megilleti a támogatás.
Vágólapra másolva!

Az egymással is gyakran vitatkozó ellenzéki pártok együttesen bírálják a Fidesz javaslatát, amely szerint Domokos László fideszes országgyűlési képviselő és Warvasovszky Tihamér székesfehérvári polgármester, korábbi MSZP-s képviselő kerülne a többek között a kormányzati szervek gazdálkodását is ellenőrző Állami Számvevőszék (ÁSZ) élére. A Fidesz indítványa szerint a parlament június 28-án szavaz a két jelöltről.

A korábban az ÁSZ alelnökeként dolgozó Nyikos László jobbikos képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "rendkívül kínos helyzetek" várnak majd Domokosra, mert szerinte nem rendelkezik a poszt betöltéséhez szükséges szakmai tudással és a nyelvismerettel. Az MSZP szerdai álláspontja szerint a pofátlanság határát súrolja, hogy Domokos az elmúlt három ciklus alatt 15 millió forint lakhatási támogatást vette fel, bár három lakóingatlannal is rendelkezik. Az LMP szerdai közleménye szerint a "cinizmus iskolapéldája", hogy a Fidesz Domokos személyében "trükköző pártkatonát" állítana az ÁSZ élére.

Domokos 1998 óta a Békés megyébe tartozó, Szarvas központú választókerület fideszes képviselője. A parlament honlapja szerint a politikus idén májusban 115 ezer forint lakhatási támogatást vett fel. A képviselő vagyonbevallásában két budapesti lakást is feltüntetett: Domokos 9/10-ed hányadban tulajdonosa egy 2001-ben vásárolt XIII. kerületi, 122 négyzetméteres lakásnak, továbbá haszonélvezője egy 2009-ben vett V. kerületi 63 négyzetméteres lakóingatlannak.

A szerdai Blikk arról írt, hogy Domokos a képviselőségének 12 éve alatt 15 millió forint szállásköltség-térítést vett fel. Az [origo] megkérdezte az Országgyűlés Hivatalát, hogy ténylegesen mennyi költségtérítést vett igénybe Domokos. Bakos Emil gazdasági főigazgató e-mailben azt válaszolta, csak az aktuális havi adat található meg a képviselő országgyűlési adatlapján.

Szerettük volna megkérdezni Domokos Lászlót is a valós adatokról, de a képviselőt a szerdán nem tudtuk elérni. A békés megyei önkormányzat sajtóosztályán azt mondták, küldjük el írásban a kérdéseinket, amire még nem kaptunk választ.

A Fidesz frakciója szerdán délután kiadott egy közlemény, amelyben azt írták, Domokos állandó lakóhelye nem az egyéni választókörzetében, a szarvasi székhelyű, Békés megye ötös számú választókerületben található, ezért a képviselőt megilleti az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény szerinti lakhatási támogatás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről