Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hat év börtönt kapott a korrupt fehérgyarmati ügyész

Vágólapra másolva!
Vesztegetés miatt jogerősen hat év börtönre ítélt a bíróság egy korábbi fehérgyarmati ügyészt. A  vezető beosztásban lévő tisztviselő pénzt fogadott el olyan emberektől, akik ellen eljárás volt folyamatban, és kisebb ügyek elsimításáért cserébe a házában is végeztek javításokat.
Vágólapra másolva!

Hat év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Debreceni Ítélőtábla a Fehérgyarmati Városi Ügyészség volt vezető ügyészét. A bíróság hivatali vesztegetések miatt találta bűnösnek a volt ügyészt, akit az ítélőtábla a hivatásának gyakorlásától is örökre eltiltott. Három vesztegető felfüggesztett börtönt kapott, a negyediket pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.

A bíróság indoklása szerint a vezető ügyészt 2005 nyarán összesen négy esetben vesztegették meg. Egyik alkalommal százezer forintot fogadott el egy férfitól, aki ellen eljárás volt az ügyészségen vagyon elleni bűncselekmény miatt. Emellett kisebb ügyek elsimításáért cserébe több tízezer forint értékben épületjavítási munkálatokat, illetve lambériázást is végeztek nála. Sőt, egy alkalommal egy feldolgozott birkát vett át a hivatalban egy közlekedési bűncselekményben érintett embertől, a kedvezőbb vádirat reményében kapta az ajándékot - közölte a Független Hírügynökséggel Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

A négy vesztegető közül hárman egy-egy év börtönt kaptak, de a büntetések végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. A negyedik vesztegető 400 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Valamennyi ítélet jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről