Népszabadság: Bábolna iránt érdeklődnek a sukorói befektetők

Vágólapra másolva!
A Népszabadság értesülései szerint nem zárható ki, hogy a Sukoróra tervezett kaszinóváros befektetői is indulnak Bábolna élményfürdő központnak szánt területének versenytárgyalásán, amelyet hétfőn hirdetett meg a város közgyűlése.
Vágólapra másolva!

A bábolnai képviselőtestület hétfői rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy pályázatot hirdet öt a város, illetve a Bábolna Gyógyfürdő Kft. tulajdonába tartozó, összesen 90 hektárnyi földterületre. A Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva kedden azt írta, a pályázat gyors kiírása mögött az áll, hogy tőkeerős érdeklődők - köztük a kaszinóváros megálmodói - fontolgatják a bábolnai befektetést.

A hétfői számában Magyar Nemzet azt írta, Horváth Klára bábolnai polgármester - aki az előző parlamenti ciklusban MSZP-s országgyűlési képviselő volt - ukrán és amerikai befektetőkkel is tárgyal, illetve felvetődött az is, hogy a korábban Sukoróra tervezett King's City kaszinókomplexum Bábolnán valósul meg.

A Népszabadság beszámolója szerint a kaszinóvárost tervező befektetők azt nyilatkozták, hogy még nem született döntés, továbbra is keresik a megfelelő helyszínt a Közép-Dunántúl térségében. Horváth Klára a közgyűlés döntése után a napilapnak azt mondta, a pályázatra bárki jelentkezhet, aki a feltételeknek megfelel, de előnyben részesítik azokat, akik idegenforgalmi fejlesztés keretében a legtöbb munkavállalót foglalkoztatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!