100 kilós bomba miatt ürítik ki reggel a Ferenchegyi út környékét

Vágólapra másolva!
Egy bomba hatástalanítása miatt útlezárás lesz csütörtök reggel a II. kerületben - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A Ferenchegyi út környékét reggel 7 órakor ürítik ki a 100 kilós bomba miatt.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel, várhatóan 7-9 óra között 150 méteres sugarú körben kiürítik a II. kerületi Ferenchegyi út környékét egy 100 kilogrammos bomba miatt - közölte szerda este a Honvédelmi Minisztérium. Az utcában talált bomba miatt a forgalmat lezárják majd a környéken.

A Magyar Honvédség Tűzszerész Alakulatának parancsnoka, Hajdu Gábor ezredes megerősítette, hogy a Rendőrséggel, illetve a polgári védelemmel egyeztetve 2010. szeptember 23-án várhatóan a reggeli órákban kezdik meg a kiürítést - áll a minisztérium közleményében.

A tervek szerint 9.00 órakor a robbanótestet hatástalanítják, a helyszínen a gyújtót eltávolítják, a bombát pedig a központi gyűjtőhelyre szállítják. A munkálatok körülbelül délig tartanak majd. A Magyar Honvédség tűzszerészei mindent megtesznek, hogy a forgalomkorlátozás minél rövidebb ideig tartson - írja a minisztérium.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről