Magukat lőtték meg a kábítószerkereskedőt vádoló tinik Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Combon lőtte magát két tizenéves hétfőn kora este Kecskemét belvárosában egy pisztollyal. Az egyikük nagyapjától csent fegyver véletlenül sült el, egyikük súlyosan, másikuk könnyebben sérült. A fiúk először azt mondták a rendőröknek, hogy egy kábítószerkereskedő lőtt rájuk.
Vágólapra másolva!

Megsebesítette magát két tizenéves Kecskemét belvárosában hétfőn kora este egy pisztollyal. A pisztolyt a könnyebben sérült fiú saját nagyapjától csente el, azt nézegették a színház lépcsőjén ülve, amikor a fegyver elsült kezükben és mindkettőjüket megsebesítette. Az egyik fiú combján áthatolt a lövedék, és belefúródott a másik lábába, ő könnyebben sérült. A combon lőtt fiút most műtik, a Független Hírügynökség szerint súlyos az állapota.

A fiúk először azt vallották, hogy egy férfi támadt rájuk, miután kábítószert kínált nekik, majd gyalog menekült el a helyszínről. A rendőrök nyomkereső kutyákkal eredtek az elkövető után . Azonnal átnézték a környék térfigyelő kameráinak képeit is, de ezek nem támasztották alá azt, amit a fiatalok elmondtak. A videókon csak az látszik, hogy a két fiú a lépcsőn ücsörög és elmélyülten matatnak valamin, amikor mindketten a lábukhoz kapnak és összegörnyednek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A könnyebben sérült fiút a kórházban kihallgatták, szembesítették a kamerák képével, ezek után vallotta be, hogy nem volt támadó, magukat sebesítették meg a nagyapjától csent pisztollyal. A támadásról szóló történetet azért találták ki mert megijedtek. A pisztolyt a lépcső közelében, 2-3 méterre egy bokor tövében elrejtették, a fegyvert a rendőrök végül megtalálták. A fegyver típusát, és hogy azt engedéllyel tartotta-e tulajdonosa, egyelőre nem tudni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!