A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ihletett kormányról és fejlődő Fideszről beszélt Semjén

Vágólapra másolva!
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szerint pártja nélkül biztos nem szerzett volna kétharmados támogatottságot a Fidesz. Semjén az MTV szerda reggeli műsorában kijelentette, az EU történelmének legsikeresebb konstrukcióját alkotják a Fidesszel, és azt is mondta, hogy a Fidesz értékrendje sokat fejlődött.
Vágólapra másolva!

"A KDNP soha nem látott módon megerősödött, ez egy politikai csoda" - jelentette ki az MTV szerda reggeli műsorában Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. Semjén szerint a KDNP nélkül biztos, hogy a Fidesz nem szerzett volna kétharmados többséget az áprilisi országgyűlési választáson. Szerinte ezt az is alátámasztja, hogy a KDNP befolyása akkora, hogy "nincs olyan híradás az országban, ami ne a KDNP-ről szóljon".

Semjén szerint a Fidesz és a KDNP mind a Magyarország, mind az Európai Unió történelmében a legsikeresebb konstrukciót hozta létre. Azt mondta, ez az egyik oka annak, hogy nem szeretnének önállóan indulni, a másik pedig az, hogy a választási rendszer a nagypártokat jutalmazza, a kispártokat pedig bünteti.

Az interjúban azt is mondta, hogy a KDNP értékrendje soha nem változott, míg a Fidesz sokat fejlődött, és mára a programja kereszténydemokrata lett, "a kormány ihletettsége is kereszténydemokrata". A KDNP decemberi tisztújító választmányi ülésén Semjén újra indul az elnökségért, és az MTV műsorában azt mondta, tudomása szerint csak egy ellenzője van indulásának, a felesége, akit politikai özvegynek nevezett.

A fideszes és a KDNP-s politikusok közötti konfliktusokról (például Pokorni Zoltán fideszes oktatáspolitikus és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nézetkülönbségéről) azt mondta, hogy nem a Fidesz és a KDNP között van konfliktus, hanem a szakmai érdekeltségek között. Azt mondta, a KDNP-ben senki nem vonja kétségbe a Fidesszel kötött szövetséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!