A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Aláírta a médiatörvényt a köztársasági elnök

Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök
Vágólapra másolva!
Az [origo] információi szerint aláírta a december 21-én elfogadott médiatörvényt Schmitt Pál köztársasági elnök. A jogszabály azonban várhatóan csak a hatályba lépése előtti napon, december 31-én jelenik meg a Magyar Közlönyben.
Vágólapra másolva!

A hatályba lépése előtt utolsó napon, december 31-én jelenik csak meg várhatóan a Magyar Közlönyben a médiatörvény egységes, végleges szövege. Az [origo] információi szerint a december 21-én elfogadott, belföldi és külföldi tiltakozást is kiváltó jogszabályt már aláírta Schmitt Pál köztársasági elnök, és az államfő hivatala már tovább is küldte azt a közlöny kiadójának. A lap szerkesztőségében ezt az [origo]-nak meg is erősítették, de azt mondták: több más, szintén a parlament utolsó ülésnapjain elfogadott törvényével együtt egyelőre még zajlik a szabályozás szövegének korrektúrázása, amivel várhatóan csak 31-re végeznek.

Az elfogadott médiatörvényt az országgyűlés honlapján található adatok szerint december 23-án írta alá Kövér László házelnök. Mivel az előterjesztők a jogszabály sürgős kihirdetését kérték, az államfőnek ettől számítva öt munkanapon belül kell a törvényt aláírnia. Ez a karácsonyi munkaszüneti napok miatt hivatalosan december 31-én járna le.

December 30-án egyébként két új közlönyszám is megjelent, bennük számos, a karácsonyelőtti napokban elfogadott törvénnyel. Ezek között van például a 2011-es költségvetés, a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tevő törvény; az egyes szociális, gyermekvédelmi, családtámogatási, fogyatékosságügyi és foglalkoztatási tárgyú törvények módosítása, amelyek egyebek mellett visszaállítják három évre a gyest; valamint a köztisztviselők és a közalkalmazottak jogállásáról szóló jogszabályok és a sztrájktörvény módosítása.

A jogszabályok hivatalos hatályba lépési mechanizmusa szerint egy az országgyűlés által elfogadott törvény akkor léphet hatályba, ha aláírta köztársasági elnök és a törvény szövege megjelent a Magyar Közlönyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!