Itthon kilenc betegnél igazolódott a H1N1

Vágólapra másolva!
Influenzaszerű tünetekkel 17 embert kezelnek kórházban, az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint az elmúlt héten kevesebben fordultak orvoshoz ilyen tünetekkel, a laborvizsgálatok eddig 9 betegnél igazolták a H1N1 vírusát.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt héten 6600-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 12 százalékkal kevesebb mint az azt megelőző héten - áll az Országos Epidemiológiai Központ friss jelentésében. A szakemberek szerint ennek az az oka, hogy az ünnepek alatt és a téli szünet miatt csökkent a légúti fertőzések terjedésének lehetősége.

A laborvizsgálatok eddig 9 betegnél igazolták a H1N1 vírus jelenlétét. Az elmúlt héten 17 beteget kezeltek kórházban influenzaszerű tünetek miatt, négyen intenzív ellátásra, három beteg gépi lélegeztetésre szorult.

Európa több országában megjelent már ebben a szezonban a H1N1 vírusa. Az angol járványügyi központ jelentése szerint 2010 októberétől az év végéig már 39-en haltak meg az influenza okozta megbetegedésekben. Közülük 36-nál a H1N1 volt a kórokozó, háromnál pedig az influenza B vírusa. Valamennyi áldozat 65 évnél fiatalabb volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!