A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiadatási őrizetbe került Jozef Rohác Szlovákiában

Vágólapra másolva!
A szlovák legfelsőbb bíróság dönthet majd arról, hogy Szlovákia kiadja-e Magyarországnak Jozef Rohácot. A nyitrai megyei bíróság ugyan kiadatási őrizetbe helyezte a férfit, de az fellebbezett az ítélet ellen. Rohác kiadatását a magyar hatóságok kérték, de hivatalosan nem közölték, hogy miért.
Vágólapra másolva!

Egy Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe Jozef Rohácot február közepén Szlovákiában. A nyitrai megyei bíróság most úgy döntött, hogy az előzetes fogva tartást kiadatási őrizetre változtatja. Az érintett azonnal panaszt emelt a döntés ellen, és ezért az ügyében a szlovák legfelsőbb bíróság fog határozni. A nyitrai államügyészség szerint Rohác kiadásához újabb ügyészi indítványra és újabb bírósági döntésre lesz szükség.

A magyar hatóságok hivatalosan nem közölték, miért keresik Rohácot. A sajtóban megjelent értesülések szerint a szlovák férfinak köze lehet Fenyő János vállalkozó meggyilkolásához, és több magyarországi robbantáshoz.

A Fővárosi Főügyészség a Seres Zoltán vállalkozó elleni, 14 évvel ezelőtti sikertelen merényletkísérlet miatt vádolta meg a szlovák állampolgárságú férfit mint bűnsegédet, továbbá robbanóanyaggal való visszaéléssel mint tettest. A budapesti Fővárosi Bíróság tavaly októberben első fokon felmentette a kitervelt emberölés kísérletének vádja alól Jozef Rohácot, két év börtönbüntetésre ítélte viszont robbanóanyaggal való visszaélés miatt. A bíróság a tárgyalás végén szabadlábra helyezte Rohácot, mivel a férfi már két évet töltött előzetes letartóztatásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!