A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Augusztus 20: Légi parádét tart a Parlamentnél a Magyar Honvédség

Vágólapra másolva!
Látványos és élménydús programokkal készül a Szent István-napi rendezvénysorozatra a Magyar Honvédség: a hagyományokhoz híven a tisztavatás után légi parádét tartanak a Parlamentnél, míg a Városligetben a legkorszerűbb haditechnikai eszközöket tekinthetik meg három napon keresztül az érdeklődők - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Felhívták a figyelmet arra, hogy a repülőgépek és a helikopterek augusztus 16-án és 20-án több alkalommal repülnek át alacsony magasságban Budapest és agglomerációja fölött, a repülések során a térségben a megszokottól eltérő, nagyobb zaj és hanghatás várható. Augusztus 16-án, péntek délelőtt 10 és 11 óra között a főpróbát tartják, augusztus 20-án 8 és 8:40 között Magyarország lobogójának felvonása és tisztavatás tekinthető meg a Kossuth téren, 

majd a légi parádé következik 9 és 10 óra között a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 

- tudatták, hozzáfűzve, a légi parádé előtt, augusztus 20-án délelőtt, fél kilenckor a kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló köteléke díszelgő áthúzást hajt végre a Kossuth tér fölött a tisztavatás alkalmából.
A fővárosban a Városligetbe látogatók augusztus 18-tól, vasárnaptól kezdve három napon keresztül megtekinthetik a honvédség legújabb haditechnikai eszközeit, köztük Lynx harcjárműveket, Leopard 2A7HU harckocsit, PzH2000 önjáró löveget és Gidrán harcjárművet - közölték.

Kitértek arra, hogy megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani augusztus 17-én éjjel a Hódmezővásárhely - 47-es főút - M5-ös autópálya - M0-s autóút - Hősök tere és a Tata - M1-es autópálya - M0-s autóút - M3-as autópálya budapesti bevezető szakasza - Kós Károly sétány útvonalon, másnap, augusztus 18-án pedig reggel a Szolnok elkerülő - M4-es autóút - M0-ás autóút - M3-as autópálya fővárosi bevezető szakasz - Kós Károly sétány útvonalon. A haditechnikai eszközöket ugyanezeken az útvonalakon szállítják vissza a Szent István-napi rendezvénysorozat lezárása után, 

a katonai szállítójárművek közlekedése miatt fokozott óvatosságra van szükség az érintett útvonalakon az említett időpontokban.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, fél Budapestet lezárják a hosszú hétvégére. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - írták, előre megköszönve a lakosság megértését és türelmét. 

Korábban arról is írtunk, hogy tíz kihagyhatatlan ünnepi program lesz Budapesten Szent István Nap alkalmából.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!