A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A korkezdvezményes nyugdíjak megszüntetéséről vitázik a parlament

Országgyűlés plenáris ülés, Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára beszél
Vágólapra másolva!
Az ügyészek és a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentéséről, valamint a korkedvezményes nyugdíj megszüntetéséről is vitázik a parlament kedden. Folytatódhat a vita az új alaptörvény utáni időszak első sarkalatos törvényéről, az ÁSZ működésének újraszabályozásáról.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés hatórás időkeretben folytathatja az ÁSZ-törvényjavaslat hétfőn kezdett általános vitáját, de terítékre kerül például az ügyészek és a bírák szolgálati jogviszonyának az általános öregségi nyugdíjkorhatárhoz kötése, valamint a korkedvezményes nyugdíjak megszüntethetősége is. Utóbbi esetben Lázár János, illetve frakciótársa, Balsai István kezdeményezett alkotmánymódosítási javaslatot.

Az ügyészek és a bírák szolgálati jogviszonyának az általános öregségi nyugdíjkorhatárhoz kötésével kapcsoaltban Lázár János és Varga István fideszes képviselők egyéves átmeneti periódust indítványoznak a felső korhatárt 2013 január elseje előtt betöltötteknek és 2012. január 1-jéig leállítanák a bírósági vezetők kinevezését.

A benyújtott módosító javaslatok ismertetésével folytatódhat a költségvetési csalás tényállásának bevezetéséről szóló tanácskozás. A kabinet előterjesztése alapján a jövőben akár két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető, aki költségvetési csalást hajt végre, illetve társadalombiztosítási, szociális, vagy más jóléti juttatással él vissza. A kormány indoklása szerint erre a táppénzcsalások, rokkantsági nyugdíjjal összefüggő visszaélések csökkentése miatt van szükség.

Vita az első sarkalatos törvényről

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) működését szabályozó jogszabály lehet az áprilisban elfogadott új alaptörvény utáni első kétharmados, sarkalatos törvény, amely a tervek szerint idén, július elsején lép hatályba és egyebek mellett lehetővé teszi, hogy börtönbüntetéssel sújtsák azt, aki akadályozza a számvevőszék vizsgálatát.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Az Országgyűlés emellett még kedden megtárgyalhatja a cukorgyárak privatizációját feltáró vizsgáló bizottság, valamint az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság létrehozására irányuló kezdeményezést is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!