A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyerekeket etethetnek a kormány kérdőívéből

Vágólapra másolva!
Több szakszervezet véleménynyilvánítás helyett inkább újrahasznosítaná a kormány szociális kérdőívét: a hozzájuk eljuttatott levelek papírját feldolgoznák, a befolyt pénzt pedig gyerekek élelmezésére fordítanák. Abban bíznak, hogy mint az alkotmányozásnál, most is kevesen válaszolnak majd a kabinet kérdéseire, így sok fölösleges küldemény marad az embereknél.
Vágólapra másolva!

Összegyűjti és jótékony célra fordítja a kormány szociális kérdőíveit a vegyipari érdekvédelmi szövetség (VDSZ) felhívására 16 szakszervezet és néhány civil mozgalom. A "Kikosarazó akció" kezdeményezői azokhoz a 16 éven felüli állampolgárokhoz fordulnak, akik megkapják a kormány szociális kérdőívét, azt azonban nem akarják kitölteni és visszaküldeni. Az érdekvédők összegyűjtenék és újrahasznosítanák a leveleket, a befolyt összeget pedig a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel. Céljuk az - állítják -, hogy a kormány szociális kérdőíveinek több százmillió forintos előállítási és postázási költségéből legalább néhány éhező gyerek jóllakhasson.

A papír ára naponta változik, de a szervezők úgy számolnak, hogy nagyjából 200-250 küldemény ára adná ki azt a 315 forintot, ami egy tál ételt jelentene a rászoruló gyerekeknek - mondta az [origo]-nak Székely Tamás, a VDSZ elnöke. A felvetésre, hogy hány levélre számítanak, egyelőre csupán reményeket fogalmazott meg. Abból indulnak ki ugyanis, hogy az alkotmányozáskor kiküldött kérdőíveknek mindössze tíz százalékát töltötték ki az emberek, és ha ez most is így lenne, akkor ők a maradékot, vagy annak jelentős hányadát szereztnék összegyűjteni. A leveleket egyébként a kormány által megadott visszaküldési határidőig várják, de azt sem utasítják el, aki ez után juttat el nekik újrahasznosításra szánt küldeményt. Az [origo] felvetésére a szakszervezeti vezető elmondta, a VDSZ működése a papíriparra is kiterjed, beleértve a papírfeldolgozó részleget is, ezért kereskedelmi közvetítő nélkül, közvetlenül tudják majd feldolgozni a beérkező nyomtatványokat.

A kezdeményezésre a kormány részéről eddig nem érkezett reakció, de a szervezet "kíváncsain várja", hogy mi lesz az - fogalmazott lapunknak Székely.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!