Gyurcsány a közmédiáról: "Az ocsmányság üli diadalát"

MSZP, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Újabb Facebook-bejegyzést tett közzé Gyurcsány Ferenc a közmédiában másfélé hete lezajlott elbocsátásokról. A volt miniszterelnök szerint a baloldalnak nem a Hír Tv balliberális ellenpontjára, hanem tisztességes, pártatlan közmédiára lesz szüksége. A MSZP-s politikus arról is ír, hogy a Fidesz leváltásához nem elegendő néhány pártpolitikus, hanem mély társadalmi ellenállás is kell hozzá.
Vágólapra másolva!

"Barangolok a neten. A nol.hu-n szédítő írást olvasok arról, hogy mi lett a közmédiával és hogyan történtek a kirúgások (Kinn a fejük a várkapun - Elbocsátott tévések és rádiósok monológjai). Az ocsmányság üli diadalát. Ezek kérem rendesen megtapossák az embereket" - írja vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök szerint nem egyszerűen igazságot kell szolgáltatni a most megcsúfoltaknak, becsapottaknak, magalázottaknak, hanem helyre kell zökkenteni kifordított viszonyokat.

"Nem pártsajtó kell. Nem az a cél, hogy saját média teremtésével felépítsük a Hír Tv balliberális ellenpontját. Tisztességes, mértékadó, pártatlan közmédiára van szükség. De ennek megteremtésében és működtetésében azok nem vehetnek részt, akik most a Fidesz alá hajtják a köztelevíziót, a közrádiót. Mert mostani magatartásukkal bebizonyították, hogy a pártszolgálat fontosabb nekik, mint a szakmai, emberi tisztesség, mint hazájuk tisztességes szolgálata."

"A küzdelem nem a győzelem után kezdődik. Annak most van itt az ideje. És ebből a szempontból letaglózó, hogy a fent hivatkozott cikkben senki nem meri vállalni a nevét." - írja a továbbiakban Gyurcsány Ferenc. Véleménye szerint mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mekkora személyes kockázatot tud vállalni a Fidesz elleni küzdelemben. "Ebbe nem lehet kívülről beleszólni. De téved, aki azt hiszi, hogy a Fideszt le tudja győzni pár tucat pártpolitikus. Ha nincs mélysége a társadalmi, politikai ellenállásnak, a küzdelemnek, akkor győzni se lehet, később meg sikeresen kormányozni sem." - teszi hozzá.

"Nem lehet otthon ülve várni a győzelemre és remélni, hogy a győzelem után majd szükség lesz ránk. Most van szükség mindenkire. Magunkban fortyogni, baráti társaságban odamondogatni nem elég. Sajnálom, de nem mondhatok mást, mint hogy mindenkinek meg van a maga dolga Orbán rendszerének legyőzésében." - írja Gyurcsány.

A béke, amire tényleg szükség van, nem lehet a megalkuvás békéje. A béke a demokratikus viszonyok helyreállítását jelenti, a tisztességes politikai együttműködést és versenyt. Ami ezen kívül van, azzal meg nem lehet, nem szabd megbékélni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről