MN: Rendőrök szállták meg a Tesco gyáli központját

Vágólapra másolva!
27 embert előállítottak közokirat-hamisítás gyanúja miatt egy rendőrségi razzia során kedden a Tesco gyáli központjában. A rendőrök hamis targoncavezetői engedélyek miatt nyomoznak.
Vágólapra másolva!

Rendőrök szállták meg kedden a Tesco gyáli logisztikai központját, és több mint húsz embert előállítottak közokirat-hamisítás gyanúja miatt - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint volt, akit bilincsben vezettek el a rendőrök, egyeseket pedig 72 órás bűnügyi őrizetbe vettek. A lap információja szerint hamisított, targoncavezetéshez szükséges vezetői engedélyeket is találtak a nyomozók. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda reggel az mondta az [origo]-nak, hogy a hamis targoncavezetői engedélyek mellett egyelőre nem merült fel más bűncselekmény gyanúja.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda koradélutáni közleménye szerint összesen 27 embert állítottak elő közokirat-hamisítás bűntette miatt "egy gyáli logisztikai bázisról". A munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég alkalmazottai ugyanis hamis, illetve hamisított gépkezelői jogosítványokkal vállaltak targoncavezetői állást. A vallomások alapján a cég egyik alkalmazottját, egy 34 éves monori férfit gyanúsítottként hallgattak ki, mivel állítólag közreműködött abban, hogy több személy, oktatáson illetve vizsgán való megjelenés nélkül - különböző pénzösszegek fejében - hamis jogosítványt szerezzen.

"A rendőrségi vizsgálat nem Tescós munkavállalókra vonatkozott" - közölte a keddi razziával kapcsolatban a Tesco kommunikációs igazgatója. A cég szerda délelőtt kiadott közleménye szerint az érintettek egy magyar munkaerő-kölcsönző cég alkalmazottai voltak, a két cég között lévő szerződés szerint pedig a Tesco számára kiközvetített munkaerő minden, a munkavégzéshez szükséges irattal, jogosítvánnyal és képzettséggel rendelkezik. A közlemény szerint a munkaerő-kölcsönző cég megtévesztette a Tescót, ezért a vállalat megteszi "a szükséges jogi lépéseket" ellene.

A gyáli központ a Tesco egyik legfontosabb magyarországi központja, ott bonyolítják le a frissáru-elosztást. A lap szerint a bázis a vállalat egyik legjobban ellenőrzött egysége, ahol a frissáru-szállítást végző kamionok pár órás leállása is százmilliós kárt okozna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!