A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

"Stratégiai pontokon" akar változtatni a köznevelési törvényen Pokorni

Vágólapra másolva!
Előreláthatóan mintegy 50-70 módosító javaslatot adhat be a Fidesz parlamenti frakciója a nemzeti köznevelési törvénytervezethez a kedden kezdődő és jövő héten befejeződő parlamenti vitában - jelentette be Pokorni Zoltán.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés oktatási tudományos és kutatási bizottságának elnöke, a Fidesz alelnöke kedden az M1 Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott: bízik abban, hogy a kedden kezdődő parlamenti vitában a köznevelési törvény "olyanná formálható, amely valamennyiünknek megfelel.

A legfontosabb kérdéseket felveti a beterjesztett törvénytervezet, nem úgy, ahogy én ezt ideálisnak vagy jónak látnám, de erre való a vita. Ne adjuk fel, hogy lehet egy majdhogynem tökéletes törvényt elfogadni". A fideszes politikus elmondta, mintegy 50-70 módosító indítványt nyújtanak majd be.

Véleménye szerint tökéletesíteni kellene a törvénytervezetben többek között az iskolafenntartás kérdését, amelyhez "hozzá kell nyúlni", de "nem úgy, ahogy ezt a tervezet most tartalmazza (...), mert nagyon különbözőek az iskolákat fenntartó önkormányzatok". Mint mondta, a "vergődő" önkormányzatoktól valóban jó, ha az állam átveszi az iskolafenntartás felelősségét, de vannak olyan nagy önkormányzatok, amelyek "példásan" oldották meg ezt a feladatot.

Az egész napos iskolával kapcsolatban azt a félelmét juttatta kifejezésre, hogy "a törvénytervezet mostani betűjében csak egy napközi van", pedig szükség van rá, mert most Magyarországon "aránylag kevés időt finanszírozunk közpénzből gyerekeink számára". Hozzátette: ha az egész napos iskola rendszere mögött nincs pénz, munka, teljesítmény, idő, energia, akkor "nem tudjuk (...) felépíteni". Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: ha ezeken a stratégiai pontokon nem változik a törvénytervezet, akkor "nem tudja jó szívvel támogatni".

Pokorni az elmúlt hónapokban többször bírálta a törvény tervezetét. Az erről szóló írásainkat itt olvashatja. Az [origo] értesülései szerint a parlamenti frakcióban megfogalmazott ellenvéleményekkel már Orbán Viktort is hadakozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!