A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elkapták az idős emberek házára szakosodott rablókat Borsodban

Vágólapra másolva!
Mezőkeresztesen összesen hat házat rabolt ki rövid időn belül az a három felnőtt férfi és egy 14 éves fiatal, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. Az egyik helyen összesen ötszáz forintot vettek el egy idős embertől.
Vágólapra másolva!

Mezőkeresztesen hat idős ember házra tört rá november 25. és december 10. között az a három felnőtt és egy fiatalkorú férfi, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a főként esti órákban tevékenykedő csoport tagjai a házak ajtaját beszakították, vagy rátámadtak a villanyóra lekapcsolása miatt kijövő sértettre, és így jutottak be a házba.

A legidősebb sértett egy 87 éves férfi, akit az ágyából rángattak ki a rablók, majd levetkőztették és bántalmazták. A legkisebb eltulajdonított érték mindössze ötszáz forint volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a rablók legfiatalabbja alig múlt 14 éves, és az általános iskola öt osztályát végezte el. Gyermekkorú elkövetőként korábban hat alkalommal szüntették meg vele szemben a nyomozást "büntethetőséget kizáró ok miatt". A rablóbanda legidősebbje 43 éves, eddig 13 alkalommal volt büntetve, többszörös visszaeső. Egyebek mellett zsarolás, lopás, garázdaság, pénzhamisítás, ittas járművezetés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!