125 ezres büntetés kapott a hatmillió forintot érő pacsirtával lebukó román férfi

Vágólapra másolva!
Százhuszonötezer forint pénzbüntetést kell fizetnie annak a román állampolgárságú férfinak, akinek az autójában több mint hatszáz pacsirta lefagyasztott tetemét találták meg a múlt héten. A madarakat Romániában lőhették le, értékük több mint hatmillió forint.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban 125 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte a Veszprémi Városi Bíróság azt a román férfit, akinek az autójában múlt csütörtökön hatszáznegyvennégy védett mezei pacsirta lefagyasztott tetemét találták meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei - közölte a rendőrség kedden.

A román forgalmi rendszámú mikrobuszban - amelyet az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán ellenőriztek a NAV járőrei - öt román és egy olasz állampolgár utazott, Romániából akarták Olaszországba csempészni a védett madarak tetemeit - mondta Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szakértő megállapítása szerint a madarak elpusztításával okozott kár 6 millió 440 ezer forint. Az ügyben természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás az autót vezető 28 éves román férfi ellen, aki a mezei pacsirták tetemeit tartalmazó dobozokat megrendelés alapján egy olasz címre szállította volna.

Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának vezetője korábban azt mondta az MTI-nek, hogy az egyenként tízezer forint eszmei értéket képviselő madarakat feltehetően Romániában ejtették el fegyverrel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről