A következő száz évre lefoglalta a Szabad sajtó utat a Milla

Vágólapra másolva!
Száz évre jelentett be tüntetést a Szabad sajtó útra az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom. A csoport az idén azért nem tüntethet az Erzsébet hídon és környékén, mert a területet évekre lefoglalta a kormány.
Vágólapra másolva!

A következő száz évre jelentett be tüntetést március 15-ére és október 23-ára a Szabad sajtó útra a rendőrségen az Egymillióan a sajtószabadságért csoport. A mozgalom azért nem tüntethet az idén március 15-én az Erzsébet hídon és környékén, mert a kormány lefoglalta évekre előre a belvárosi területeket. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtökön megerősítette az [origo]-nak, hogy a következő években is igényt tart március 15-én több budapesti belvárosi helyszínre a kormány. A KIM közleményében az írta: "a fővárosban - amely több száz közterülettel rendelkezik - bármely szervezet számára maradt hely".

Az Egymillióan a sajtószabadságért a blogjában mellékelte a rendőrséghez benyújtott bejelentést, és jelezte, hogy ha szükséges, az ügyet elviszi Strasbourgig, és kész az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni a gyülekezési jog megsértése miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről