Hét év börtön a Baumag-ügy elsőrendű vádlottjának

Vágólapra másolva!
A hétfői ítélethirdetésen a hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban letöltendő börtönbüntetést kapott a Baumag-ügy elsőrendű vádlottja.
Vágólapra másolva!

Letöltendő szabadságvesztést kapott a Baumag-ügy elsőrendű vádlottja. A B. László és társai ellen hűtlen kezelés miatt folyt, megismételt eljárásban az elsőrendű vádlottat hét év börtönre, hét év közügyektől eltiltásra és öt év, gazdasági szervezetben vezető tisztségviseléstől való eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék, a többi vádlott felfüggesztett szabadságvesztést, megrovást, illetve pénzbüntetést kapott a hétfői ítélethirdetésen.

Az indoklásban a Fővárosi Törvényszék tanácselnöke kiemelte, hogy a károsultak száma 13 ezer, a ki nem fizetett tőke és kamattartozás pedig negyvenmilliárd forint.

A Baumag szövetkezet 1995-től a banki kamatnál jóval magasabb hozamot ígérve gyűjtötte a pénzt. A piramisjáték-szerűen működő rendszer 2003 végére összeomlott. A szövetkezet 13 ezer kisbefektetőnek maradt adósa, összesen 40 milliárd forinttal. A Baumag alapítóját 2010-ben tőkebefektetési csalás miatt hét év börtönre ítélték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről