Felmentették a három gyilkos kutya gazdáját

Vágólapra másolva!
Felmentették az egy idős férfit halálra maró kutyák gazdáját. Még 2011 februárjában ölt meg egy 88 éves férfit három nagy testű eb, máig nem tudni, hogy szabadultak ki az állatok a magas kerítés mögül.
Vágólapra másolva!

Az Egri Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól szerdán azt a férfit, akinek három kutyája halálra mart egy idős embert tavaly februárban a Heves megyei Rózsaszentmártonban. A vádlott, S. Krisztián, akinek szomszédja volt a 88 éves áldozat, tagadta bűnösségét. Azt mondta, máig nem tudja, miként szabadultak ki a kutyák a 150-180 centiméter magas, szilárd kerítéssel körülvett udvarról. Az ítélet nem jogerős; a vádlott azért fellebbezett, hogy bűncselekmény hiányát kimondva mentsék fel, az ügyész ugyanakkor a bűnösség megállapítását kéri a bíróságtól.

A vádlott három, egyenként 60-70 kilogramm súlyú nagy testű kutyája - egy németjuhász, egy amerikai bulldog, illetve a két eb ivadéka - máig nem tisztázott körülmények között, 2011. február 28-án szabadult ki a portáról, majd megtámadták és halálra marták az idős férfit.

A kiérkező rendőrök az egyik állatot lelőtték, a másikat megsebesítették, végül a sebesült kutyát és a harmadikat is elaltatta az állatorvos. S. Krisztián, akit láthatóan megviseltek a történtek, és rosszul is lett a tárgyaláson, a bíróságnak elmondta, soha nem tanította agresszivitásra az állatokat, sőt szeretettel nevelte őket. A magas, többször megerősített kerítésen belül az ebek szabadon mozogtak, és a kertkaput is rendszeresen zárva tartották. A történtek után többször és tüzetesen megvizsgálta a kerítést, ám semmilyen gyenge pontot vagy rést nem talált. Az áldozat egyébként jó viszonyban volt az állatokkal, sokszor találkozott velük, olykor-olykor még etette is őket - mondta a vádlott, aki a támadás idején nem volt otthon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!