A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A parlament előtt a fővárosi dugódíj

Vágólapra másolva!
A személy- és teherforgalmi behajtási díjat, vagyis a dugódíjat egyes behajtási övezetekre, időszakokra és gépjármű-kategóriákra eltérő mértékben is meg lehet állapítani - ezt tartalmazza az a módosító indítvány, amelyet két főpolgármester-helyettes nyújtott be a parlamentnek. Tarlós István csütörtökön egyeztet több polgármesterrel a dugódíj bevezetéséről.
Vágólapra másolva!

Módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek két főpolgármester-helyettes az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló javaslathoz. Ezzel lehetővé teszik, hogy a főváros területén található egyes helyi közutak használatáért a Fővárosi Önkormányzat rendeletében meghatározott mértékű díjat szedjen be.

A fideszes György István és a KDNP-s Bagdy Gábor országgyűlési képviselő által benyújtott módosító javaslat szerint a személy- és teherforgalmi behajtási díjat egyes területi zónákra (behajtási övezetek), időszakokra és gépjármű-kategóriákra eltérő mértékben is meg lehet állapítani. A díjak a behajtási övezetekbe történő behajtásra, valamint az egyes behajtási övezeteken belüli közlekedésre együttesen is megállapíthatók. A behajtási díj fizetésének elmulasztása esetén pótdíjat kell fizetni. A személy- és teherforgalmi behajtási díj, pótdíj a Fővárosi Önkormányzatot illeti meg.

A javaslat szerint a díjakat úgy kell kialakítani, hogy az figyelembe vegye az egyes zónák forgalmi adatait, környezeti terhelését, a közösségi közlekedési szolgáltatás mennyiségét, a járművel való várakozásra alkalmas területek kialakításának lehetőségét és a helyben lakók behajtáshoz és behajtási övezeten belüli közlekedéshez fűződő érdekeit. A javaslat szerint a Fővárosi Önkormányzat a behajtási díj beszedésére és felhasználására közlekedésszervezőt is kijelölhet.

Az indoklás szerint "az Európai Bizottságnak a budapesti 4-es metró beruházás támogatásáról szóló határozatában foglaltaknak való megfelelés, és a Széll Kálmán terv 2.0 és a Magyar Kormány, valamint Budapest Főváros Önkormányzata között a közösségi közlekedés hosszútávú finanszírozása érdekében megkötött megállapodásban foglaltak miatt - szükségessé válik a személyforgalmi behajtási díjak bevezetése".

Tarlós István főpolgármester csütörtökön egyeztet a dugódíjról több kerületi polgármesterrel, erről délben tart majd sajtótájékoztatót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!