A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megkapták a végleges engedélyt az új pesti metrókocsik

Vágólapra másolva!
Megkapták a végleges típusengedélyt a közlekedési hatóságtól az Alstom metrókocsijai, így a francia cég elkezdheti szállítani a BKV-nak azokat a szerelvényeket, amelyek a 2-es metró vonalán közlekednek majd. Az új kocsikat egyenként át kell majd nézni és ki kell próbálni, azután indulhatnak el a budapesti metróalagútban.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2012. június 1-jei határozata értelmében a vállalat megszerezte a budapesti 2-es metróvonalra gyártott Metropolis metrószerelvények végleges típusengedélyét - írja hétfői közleményében az új metrókocsikat gyártó Alstom. A szerelvények a végleges típusengedélyt jelentős módosítás után kapták meg, amit az NKH kért. Az Alstom átalakította a szerelvények fékrendszerét, valamint növelte az üzemi fék rendelkezésre állását áramszünet esetére.

A prototípus szerelvények átfogó tesztelésen estek át. A franciaországi és a budapesti tesztekkel, valamint a közelmúltban a 2-es metróvonal alagútjában megvalósított 4000 kilométeres tartampróbával együtt összesen mintegy 35 000 kilométert futottak. A típusengedély megszerzésével a szerelvények forgalomba állhatnak.

A végleges típusengedély birtokában az Alstom megkezdheti a 22 új, 5 kocsiból álló szerelvény leszállítását Budapestre. A megállapodás szerint az Alstomnak havonta 3 szerelvényt kell átadnia - olvasható a közleményben. A szerelvények leszállítása és az ellenőrző tesztek után, az üzembe helyezés előtt a BKV-nak mindegyik szerelvényre meg kell szereznie az üzembe helyezési engedélyt. Az új metrókocsik ez után kezdhetnek közlekedni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!