A vonalzóval rajzolt betegút miatt háborodtak fel a gölleiek

Vágólapra másolva!
Egy napot kell utazniuk tömegközlekedéssel a gölleieknek ahhoz, hogy az új beutalási rend szerint alapszintű ellátáshoz jussanak, ezért az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál tesz panaszt a település önkormányzata.
Vágólapra másolva!

Panaszt tesz Gölle önkormányzata az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál amiatt, hogy a helyi betegeknek az új beutalási rend szerint a belgyógyászati, valamint a csecsemő- és gyerekgyógyászati alapszintű ellátásra ezentúl nem a kaposvári, hanem a dombóvári kórházba kell járniuk, ami egynapos utat jelent tömegközlekedéssel - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.

Tóbiás Ernőné címzetes főjegyző a lapnak azt mondta: előzetesen semmiféle tájékoztatást nem kaptak. Az emberek már a változás utáni első munkanapon arról érdeklődtek, hogy állandóra vagy csak ideiglenesre jelentkezzenek át a szomszédos Kisgyalánba, amely továbbra is kaposvári kórház ellátási területéhez tartozik - tette hozzá a főjegyző.

Kovács Ernő polgármester arról tájékoztatta a lapot, hogy levélírásba kezdenek, elégedetlenségüket jelzik a szakállamtitkárságnak, Gelencsér Attila országgyűlési képviselőnek és Juhász Tibor kormánymegbízottnak is.

A kormányhivatal szerve hétfőn arról tájékoztatott: a betegbeutalási rendet a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet által meghatározott területi ellátási kötelezettség alapján adták ki; a göllei észrevételt továbbítják. A kaposvári kórház igazgatóságának szombati utasítása értelmében az átmeneti időben, függetlenül az új területi ellátási kötelezettségtől és a progresszivitási szintektől, a "régi" területről érkező beteget is kötelesek ellátni - írta a megyei napilap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!