"Elbaltáztad, Viktor!" - az örmények bocsánatáért tüntettek

örmény szimpátiatüntetés a Kossuth téren, Milla, Árok Kornél baltával a fejében tiltakozott
Vágólapra másolva!
Örmény nemzeti színű zászlót lobogtatva kért bocsánatot a magyar kormány döntése miatt az a nagyjából kétezer demonstráló, aki a Kossuth téren fejezte ki nemtetszését Ramil Safarov kiadatása miatt. Árok Kornél egy baltával a fején jelent meg a tüntetésen.
Vágólapra másolva!

Nagyjából kétezren vettek részt az [origo] tudósítója szerint azon a demonstráción, amelyet az Egymillióan a magyar sajtószabadságért szervezett, az örmény népnek szóló bocsánatkérésként. A szervezők szerint bocsánatot kell kérni, amiért a magyar kormány átadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársát baltával meggyilkoló Ramil Safarovot.

A tüntetésen felszólalt többek között Balavány György újságíró, aki azt mondta: Magyarország felkerült a történelem szégyenpadjára. Egy örmény származású felszólaló egyperces néma csenddel adózott a Ramil Safarov által meggyilkolt örmény katonatisztnek. Az [origo] tudósítója szerint az eseményen megjelent több politikus is, köztük Horváth Csaba és Kovács László, valamint Dániel Péter ügyvéd.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Árok Kornél, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt elnöke játék baltát ragasztott a fejére. Kattintson a fotóra a tüntetés képeiért!

A tüntetésen többen azt skandálták, hogy "Elbaltáztad, Viktor!", voltak, akik az örmény zászlót lobogtatták. Árok Kornél, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt elnöke játék baltát ragasztott a fejére.

Este hét óra előtt nem sokkal tudósítónk szerint a résztvevők hazafelé indultak a helyszínről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről