A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Az idei csúcsán a Fidesz támogatottsága

Vágólapra másolva!
Az Ipsos legfrissebb kutatása szerint a választások óta most a legmagasabb az MSZP támogatottsága is. A Jobbik ősszel lefelé mozdult, az LMP kissé javított, a Demokratikus Koalíció tábora változatlan.  
Vágólapra másolva!

Az Ipsos - az ország felnőtt lakossága körében október első felében végzett felmérése alapján készült, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott - elemzésében azt írta, a Fidesz júliusban volt a legrosszabb helyzetben, 16 százalékos támogatottsággal, azóta kis lépésekben - most például 1 százalékponttal - növelte tábora méretét. Az MSZP júliusban és augusztusban is 14 százalékot ért el, az azt követő két hónapban 1-1 százalékpontot szerzett.

Jelenleg a Fidesz - 20 százalékos, 1,6 milliós táborral - az idei legjobb eredményét érte el, az MSZP - 16 százalékkal, 1,3 millió szimpatizánssal - a választások óta legmagasabb támogatottságát élvezi. A Jobbikot júliusban még a választásra jogosultak 10 százaléka támogatta, most 7 százaléknyian, közel 600 ezren sorakoznak fel mögéjük.

Az LMP a nyári "lejtmenet" eredményeként szeptemberig 2 százalékra esett vissza, most 3 százalékos, azaz nagyjából negyedmillió követője van. A Demokratikus Koalíció (DK) stabilan áll a 2 százalékon, őrizve a 150-200 ezres tábort. A pártoktól távolságot tartók aránya hónapok óta lényegében azonos, egy kicsivel meghaladja az 50 százalékot - közölte az Ipsos.

A biztos pártválasztók körében a cég szerint a Fidesz 41, az MSZP 33 százalékot ér el, a Jobbik 15 százalékon áll, az LMP 6, a DK 4 százalékos.

Az Ipsos szerint megállapítható, hogy az MSZP a fővárosban folyamatosan tartja a lépést a Fidesszel, sőt az elmúlt fél évben, mint ahogy most is, rendszeresen meg is előzi: 25 százalékon áll, a kormánypártnak 22 százaléka van. A megyeszékhelyek kategóriájában a Fidesz-MSZP százalékos arány 17-14, a közepes és kisvárosokban 21-15 százalékot érnek el, míg a falvakban 17, illetve 13 százalékos támogatottsággal rendelkeznek.

A régiók többségében a Fidesz vezet, legnagyobb mértékben Közép- és Dél-Dunántúlon. Mindkét országrészben 23 százalékon áll a kormányerő, az MSZP 13, illetve 12 százalékon - áll az elemzésben. Dél-Alföld az egyetlen vidéki földrajzi egység, ahol a szocialisták pozíciója egyértelműen erősebb, mint a Fideszé: 20 százalékuk van, a kormánypárt 14 százalékos. Észak-Magyarország az a régió, ahol a Fidesz és az MSZP versengésébe a Jobbik is beleszól: 19, 18, illetve 14 százalékos a támogatottságuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!