A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

IPadet nyerhetnek a vitázó középiskolások

Vágólapra másolva!
Színészek és újságírók nyitották meg a középiskolásoknak szóló Szóval?! Országos Vitaverseny 2013-as fordulóját. A verseny célja az uniós ismeretek bővítése, a nyitórendezvényen az Európai Parlament női kvótájáról vitáztak. A legjobb csapat IPadeket, és kassai kirándulást nyer.
Vágólapra másolva!

Scherer Péter, Mucsi Zoltán színészekkel, valamint Nagy Tímea és Gergely István olimpiai bajnok sportolókkal indult el csütörtökön az idei Szóval?! Országos Vitaverseny. A középiskolások számára szervezett vitaversenyt két éve rendezték meg először a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament szervezésében. A több hónapon át tartó verseny célja a demokratikus készségek fejlesztése és az európai uniós ismeretek bővítése. A középiskolások háromfős csapatokban teszik próbára érvelési és cáfolási tudásukat.

A nyitórendezvényen az újságírók, sportolók és színészek arról szópárbajoztak, hogy be kell-e vezetni női kvótákat az Európai Parlamentben. Az eseményen részt vett Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár, valamint az EU-s intézmények magyarországi képviselői. Az államtitkár szerint nagyon fontos, hogy Magyarországon "minél többen merjenek, tudjanak, szeressenek vitatkozni".

Forrás: Organic Communications
Scherer Péter a női kvótáról vitázik

A tavalyi évben a vetélkedőre közel 150 diákcsapat jelentkezett Magyarország 100 középiskolájából. A verseny 2013. január elejétől április végéig összesen három fordulón át tart. Az egyes fordulókhoz különböző vitatémákat adnak meg a szervezők, melyek mindegyike az Európai Unióhoz kapcsolódó dilemmákra vonatkozik. Az első helyezést elérő legjobb csapat tagjainak és felkészítő tanárának nyereménye egy-egy Apple Ipad mini tablet, valamint a döntőbe jutott két csapat és a felkészítő tanárok egy háromnapos tanulmányutat is nyernek a 2013-as év Európai Kulturális Fővárosába, Kassára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!