Egy párnak nézték Bándy Katát és gyilkosát

Vágólapra másolva!
Talán meg akarta győzni a támadóját, ezért nem kiáltott segítségért Bándy Kata. Az őt és gyilkosát utoljára látó szemtanú nem gyanakodott, együtt hazatérő párnak nézte őket.
Vágólapra másolva!

Eleinte nem tűnt gyanúsnak, ahogy az utcán sétáló pár férfi tagja átölelte a lányt, akinek csak az arcán látszott az ijedtség - a Blikk értesülése szerint ezt mondta a rendőröknek az a szemtanú, aki valószínűleg utoljára látta a tavaly nyáron Pécsen megölt Bándy Katát és gyilkosát.

A tetthely közelében lakó férfi a gyilkosság éjszakáján kiment valamiért házának udvarára, ekkor látta meg a látszólag buliból hazafelé tartó párt. Mivel halk beszélgetést hallott, nem gondolt semmi rosszra. Csak később tudatosult benne, hogy a gyanúsított P. László úgy ölelte át a lányt, hogy az ne bújhasson ki a szorításból.

A lap egy rendőrségi informátorra hivatkozva azt írja, a pszichológusként dolgozó Bándy Kata a feltételezések szerint azért nem kiáltott segítségért, mert bízott abban, hogy pszichológiai módszerekkel hatni tud támadójára, és abban sem lehetett biztos, hogy nincs kés a férfinál.

P. László egyelőre többféle vallomást tett: a Blikk szerint először azt mondta, hirtelen ötlettől vezérelve támadt a lányra, majd azt, hogy ismerte őt, és korábban már jártak egymással. Az ügy tárgyalása februárban kezdődik.

2012. július 8-án Bándy Kata rendőrségi pszichológus hajnalban, gyalog indult el egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg, egy bokros területen. Gyilkosát, P. Lászlót július 15-én fogták el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!