Vádat emeltek a berhidai rabszolgatartók ellen

Vágólapra másolva!
A rabszolgatartó család tagjai az áldozataikat, akik jellemzően családjuktól elszakadt fiatalok, hátrányos szociális helyzetű, vagy beteg emberek voltak, fogva tartották, fenyegették, bántalmazták, prostitúcióra és bűncselekmények elkövetésére kényszerítettek.
Vágólapra másolva!

Öt ember ellen emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség a berhidai rabszolgatartók néven közismertté vált ügyben - írja a Magyar Nemzet. Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy a vád szerint a bűncselekmények többsége - amelyek között üzletszerűen elkövetett kerítés mellett kitartottság, sikkasztás, csalás, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás is szerepel - négy terhelt számlájára írható, közülük hárman egy család tagjai.

A vádiratban több mint 170 oldalon keresztül sorolják fel a 2004 és 2010 között elkövetett bűncselekményeket.

A tettesek áldozatai jellemzően családjuktól elszakadt fiatalok, hátrányos szociális helyzetű, vagy rossz egészségi állapotú emberek voltak, akiket fogva tartottak, fenyegettek, fizikailag bántalmaztak, prostitúcióra és bűncselekmények elkövetésére kényszerítettek, illetve kifosztottak. Előfordult, hogy két-három napra megvonták tőlük az élelmet, nem engedték őket a ház körül szabadon mozogni, és a terheltek által működtetett szórakozóhelyeken ingyen kellett dolgozniuk.

Berhida polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy a településen érezhetően javult a közbiztonság, miután 2010-ben a rabszolgatartásban érintett család több tagja előzetes letartóztatásba került.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!