Vágólapra másolva!
Pénz mellett élelmiszert is adott kölcsön 50-100 százalékos kamatra az a férfi, akit hétfőn lepleztek le Tokajban. Az uzsorás háztartásában egy rabszolgaként tartott férfit is találtak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Uzsorást lepleztek le Tokajban, a rászorultaknak hitelt és élelmiszert is extraprofitért kínáló férfi a saját házában egy helybeli lakost rabszolgaként tartott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A 48 éves tokaji férfi a környékbeli lakosoknak adott kisebb összegeket, illetve élelmiszert 50-100 százalékos kamatra 2011-től elfogásáig.

Amikor a rászorultak már nem tudtak belevágni újabb uzsorakölcsönökbe, akkor többek között csirkeszárnyat, -farhátat, sertésbelsőséget tartalmazó húscsomagot adott nekik, 16 ezer forintos vételáron, de volt, akinek dohányt adott el kilencezer forintért.

A férfinál tartott házkutatáson több hitel- és élelmiszer-tartozásokat tartalmazó feljegyzést is találtak. Ezen kívül egy 38 éves helybéli férfit csicskáztatott a háza körül, vagyis a neki elvégzett munkáért élelmezést és szállást biztosított számára a pincéjében.

A 48 éves T. Györgyöt, valamint az élelmiszercsomagok terítésénél és a pénzbehajtásoknál neki segédkező, vele egy házban élő 58 éves társát, T. Ferencnét őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Az ugyancsak uzsora-bűncselekménnyel gyanúsított asszonnyal szemben lakhelyelhagyási tilalmat léptettek életbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!