A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Fedett focipálya, hostel és strandröplabdapálya a piac helyén

Vágólapra másolva!
2015 októberére készülhet el a józsefvárosi piac területére megálmodott sportcentrum, amelyre 4 milliárd forintot szánnak. Lesznek teniszpályák, kültéri fitneszgépek, szépségipari szolgáltatások és éttermek.
Vágólapra másolva!

Több mint négymilliárd forint értékű fejlesztést tervez a józsefvárosi önkormányzat a józsefvárosi piac területének egy részén.

A MÁV ügyvédje hétfőn mondta fel a piac üzemeltetőjének bérleti szerződését, miután Kocsis Máté polgármester erre kérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságát.

A felmondást a közjegyző június 18-án, kedden kézbesítette postai úton a bérlőnek. A szerződéshez 150 napos felmondási idő kapcsolódik, így legkorábban öt hónap múlva kell kiürítve, eredeti állapotában visszaadni a területet.

A polgármester arról is beszámolt, hogy noha a Nemzeti Közszolgálati Egyetem költözésével megmarad közparkként az Orczy park, a józsefvárosi piac területén is bővítenék a sportolási és kulturális lehetőségeket. A fejlesztési terv szerint a sportfunkciókat a pályaudvar Fiumei úti, nyugati szélétől a Posta telkének végéig tartó területen valósítanák meg.

A sportpályákat mintegy 12 ezer négyzetméteren alakítanák ki, ezek között lenne téli sátorral fedett füves labdarúgópálya, két streetballpálya, négy teniszpálya, homokos strandröplabdapálya, atlétikai és erdei futópálya, továbbá mászófal és kültéri fitneszgépek.

Beltéri sportlehetőségeket alakítanának ki 4200 négyzetméteren: három sportpálya, uszoda, fallabdapályák, tánctermek, konditerem és küzdősportterem kialakítása szerepel a tervekben. Emellett egy szolgáltató egység kapna helyet, ahol sportszerüzletek, szépségipari szolgáltatások, vendéglátó-ipari egységek lennének. Az Orczy térhez közeli főépületben hostelt és éttermet alakítanának ki, és itt lehetne a bowlingozni, csocsózni és billiárdozni.

Az önkormányzat elfogadott tanulmányterve a sportközpont építésére mintegy 3 milliárd forinttal számol, és további több mint 1 milliárd forinttal kalkulál egyebek mellett a park, a kültéri pályák és a berendezések költségére. Szerintük a létesítmény évente csaknem 122 millió forint nyereséget termelhet.

A terület átadásának ütemezésétől függően legkorábban 2014 júniusáig kellene elkészülnie az építési engedélyezési terveknek, a kivitelezés pedig 2015 októberében fejeződhet be. Az önkormányzat tervei között egy nagy befogadóképességű rendezvénycsarnok építése is szerepel, amely külön beruházás lenne. Ehhez egy legalább háromszintes mélygarázs építése is kapcsolódna, és a teljes projekt csaknem ötmilliárd forintba kerülne.

A piacról itt olvashatnak bővebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!