Hétszáz autóra lőtt rá dühében a frusztrált teherautósofőr

Vágólapra másolva!
"Egyedülálló bűnügyi múltra” tett szert egy német teherautósofőr: öt év alatt több mint 762 autóra lőtt rá az autópályán. Frusztrálta a forgalom.
Vágólapra másolva!

Több mint 762 autóra lőtt rá öt év alatt a saját kocsijából egy teherautósofőr Németországban – írja keddi cikkében a the Guardian.

Az 57 éves férfit délnyugat-németországi otthonában vették őrizetbe vasárnap, a lakásában a rendőrség szerint fegyvereket és több mint 1300 töltényt rejtegetett.

A sofőr a rendőrségnek elismerte a lövöldözéseket, amelyeket a közlekedés közben rátörő dührohamaival indokolt.

Jörg Ziercke, a német szövetségi bűnügyi rendőrség vezetője azt mondta: a férfi vallomásában úgy írta le támadásait, hogy azokat a forgalom miatti bosszúság és csalódottság váltotta ki.

Ziercke szerint a sofőr, aki egy Eifel nevű szállító cég alkalmazottja volt immár 12 éve, „egyedülálló bűnügyi múltra” tett szert a több mint hétszáz lövöldözéssel.

A rendőrség által „rendkívül gátlástalanként” leírt sofőr a jellemzés szerint nyugodt szívvel meg is ölte volna áldozatait. Csodával határos módon azonban csak két ember sérült meg a lövöldözéseiben: az egyiknek közülük a nyakát találta el, és egy másik pedig akkor sebesült meg, amikor - feltehetően a lövés miatt - az autója nekiütközött egy sorompónak és letért az útról.

A rendőrség négy éve vizsgálta az autópályás lövöldözések ügyét, mire a golyók magasságából rájöttek, hogy a tettes valószínűleg egy teherautóvezető lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!