A rezsicsökkentés a trükkös tolvajok legújabb aduja

Vágólapra másolva!
Új módszert fejlesztettek ki a trükkös tolvajok: van köztük, aki a kormány rezsicsökkentési kampányát próbálja meglovagolni. Ez történt Jászapátiban is egy idős házaspárral, akik egy idő után gynút fogtak.
Vágólapra másolva!

Két napja két férfi azzal csöngetett be egy idős házaspárhoz Jászapátiban, hogy ők az áramszolgáltató munkatársai, és mivel a a jövőben ismételt rezsicsökkenés várható, ezért az ingatlan villanyóráját és az elektromos berendezéseinek állapotát akarják leellenőrizni. Be is jutottak a családi házba ezzel az ürüggyel.

Az idős házaspár azonban egy idő után gyanút fogott, ezért az asszony megnyomta a házban lévő segélyhívó gombot. A hangra a tolvajok eliszkoltak.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászapáti Rendőrőrse eljárást indított csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség.

A rendőrség kéri, hogy mindenki figyelmeztesse idős rokonait, szomszédait, ismerőseit a trükkös tolvajokra. Az ilyenek általában valamilyen közműszolgáltató munkatársának próbálják kiadni magukat, vagy hivatalos személynek.

"Kérjük, egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket! Kérjenek igazolványt! Kérjék meg őket, hogy lakásuk, házuk előtt várakozzanak, amíg a szolgáltatónál ellenőrzik jövetelük okát! Otthonukban ne tartsanak nagyobb mennyiségű készpénzt és jelentős értéket! Ha mód van rá, igényeljék azt, hogy a nyugdíj és egyéb várható jövedelem pénzintézeti számlára érkezzen!" - áll a rendőrség felhívásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!