Késelés aggasztja a kővágószőlősi szülőket

Vágólapra másolva!
Az igazgatónő kést rántott egy családi vita során, amelynek következtében ő és a férje megsérült. A rendőrség nyomoz, az ügyvéd szerint ártatlan balesetről van szó, egyes szülők viszont féltik iskolába engedni a gyereküket.
Vágólapra másolva!

Több szülő is félti gyermekeit a kővágószőlősi iskolába engedni ősztől, mivel az igazgatónő a nyáron egy családi konfliktus lezárására kést ragadott, aminek következtében ő, és a férje is megsérült - írja a Bama.hu. A rendőrség súlyos testi sértés kísérletének gyanújával indított eljárást.

Az igazgatónő a lapnak azt monda, ő magában akart kárt tenni, meg is szúrta magát, de miközben férje próbálta lefogni, ő is megsérült. Az igazgatónő ügyvédje ehhez hozzátette, szigorúan magánéleti jellegű esetről van szó, amely másra nem tartozik, mint az érintettekre, és nem kapcsolható a pedagógusi munkájához. Szerinte egy felkavaró, váratlan helyzetben egy szerencsétlen baleset történt, és ezért kizártnak tartja, hogy a rendőrség meggyanúsítaná a pedagógust. A lap szerint a rendőrségi eljárás is hivatalból indult, a férj maga nem tett feljelentést.

Szülők egy csoportja azonban aggódik, és félti gyerekét a néhány hete történtek miatt. Néhányan a lapnak azt mondták, tüntetni fognak, ha az igazgatónő hivatalban marad, és gyermekeiket Pécsre viszik tanulni. Más szülők azonban azt mondták, kiállnak az igazgató mellett, aki szerintük mindent megtesz a gyermekekért.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pécsi tankerületi igazgatója, Páva Péter a lapnak azt nyilatkozta, hogy az igazgató asszonyt is megilleti az ártatlanság vélelme, bizalma továbbra is megvan benne, és nincs oka leváltani, amíg érdemi fordulat nem következik be az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről