A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország

A Dunántúlt lassan belepi a hó

dunaújváros, havazás, időjárás
Vágólapra másolva!
Kósza hópelyhekkel indult, majd sűrű havazássá erősödött az ország jelentős részén a téliesre forduló időjárás. A Dunántúlon kitartóan esik, Dunaújvárosban délben kezdte rá, a fővárosban kora délutántól folyamatosan hull a hó, igaz, egyelőre nem marad meg. Az utak sok helyen latyakosak, a Kékestetőn már többcentis a hóréteg: így érkezett meg a tél Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Március óta nem látott havat az ország, hétfőn hajnalban azonban szállingózó hópelyhekkel és erős, viharos széllel megérkezett Magyarországra a télies időjárás. A Kékestetőn már hajnalra négycentis hóréteg alakult ki, a Mátra és Heves megye útjai elhavasodtak, több tucat munkagép kezdte takarítani őket.

Havazás Dunaújvárosban Fotó: Kozár Tivadar (olvasónk)

Országszerte több megyében vizesek, nedvesek a fő- és mellékutak, Kaposvár környékén az alsóbbrendű utakon havas szakaszokra is számítani kell. Az autópályák jól járhatóak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn kora este.

Kaposvár, Pécs, Mohács, illetve Solt, Kiskőrös és Baja térségében havazik. Szállingózik a hó Somogy és Tolna megyében, valamint Kecskemét környékén, Hódmezővásárhelynél havas esőre kell számítani.

A látótávolság kielégítő, néhány helyen párás a levegő. Solt és Kiskőrös környezetében közepes (100-300 méter közötti) a belátható útszakasz. A Dunántúlon és az észak-keleti országrészben erős széllökések lassítják a haladást. Viharos erejű a szél Szombathely, Győr, Veszprém és Sárvár térségében.

A Normafán csak az őszi levelek gyűjtötték össze a gyéren szállingózó havat Fotó: Tuba Zoltán – Origo

Hétfő reggel óta 3-5 centiméternyi hó esett a Pest megyei Dobogókőn, ahol jelenleg is havazik, és mínusz 5 fokot mutat a hőmérő - tájékoztatta a helyi sícentrum vezetője az MTI-t. Lőrincz László szerint ha ilyen marad az idő, a hó vastagsága reggelre akár a 30-50 centimétert is elérheti, ám a porhó síelésre még nem alkalmas.

Olvasóink és munkatársaink beszámolói alapján Vas megyében erősen fagyott hajnalban, havazott Sopronban, Esztergomban, Piliscsabán, Dunaújvárosban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!