A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország

A Dunántúlon sűrűn havazik

hó, havazás, A Kékestető északi sípályáját figyelő webkamera képe 2013. november 25-én
Vágólapra másolva!
Kósza hópelyhek szállingóztak Budapesten a hajnali órákban, a Kékestetőn már négycentis a hótakaró, az egész Dunántúlon esik a hó. Mivel március óta nem volt ilyen, ha ön is lát havat, fényképezze le, és küldje el a hirugyelet@origo.hu címre!
Vágólapra másolva!

Hétfőn délben a Dunántúlon Tapolca, Kisbér, Tatabánya, Kiskőrös és Baja térségében havazik, erősen esik a hó Kápolnásnyék környékén, és havas eső esik Kiskunhalas és Szeged közelében - közölte a Magyar Közút Zrt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfői előrejelzése a Dél-Dunántúlon tartós havazást ígért, a Mecsekben pedig több centis havat.

A budapesti Normafánál csak az őszi levelek gyűjtik össze az egyelőre csak gyéren szállingózó havat Fotó: Tuba Zoltán – Origo

A közútkezelő szerint a főutak burkolata latyakos Tatabányánál, vizes vagy nedves Veszprém, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében. A mellékutak a Szentendre környékén havasak, Tatabányánál latyakosak, más területeken többnyire vizes, felszáradóban van vagy száraz az út. Az M1-es autópálya Bicskénél sónedves, az M5-ös, M6-os, M60-as, valamint az M35-ös Hajdúböszörménynél, az M7-es Martonvásárnál, az M8-as Dunaújvárosnál és az M9-es Szekszárdnál vizes vagy nedves. A Dunántúlon és a középső országrészben néhány helyen párás a levegő. Közepes (100–300 méter) a belátható útszakasz Tatabánya, valamint Kiskőrös környékén - olvasható a Magyar Közút közleményében.

Esztergomban is esett Forrás: Kardosné Cseh Anikó (olvasónk)

A közútkezelő ezenkívül erős széllökésekre figyelmeztette a Dunántúlon, Csongrád és Békés megyében közlekedő autósokat. Viharos széllökéseket jelentettek Szombathely, Sárvár, Pápa, Csorna, Győr, Veszprém, Szántód és Harkány térségéből.

Havazás Tatabányán Forrás: Katona Ákos (olvasónk)

Vas megyében erősen fagyott hajnalban, a Kisalföld.hu szerint Sopronban is szállingózott a hó, egy olvasónk pedig ugyanezt jelezte Esztergomból, egy másik olvasó pedig Tatabányáról küldött fotókat a sűrű hóesésről. Piliscsabán délelőtt szakadt a hó, de elfújja az erős szél, és egyelőre el is olvadnak a hópelyhek:

A Mátrában havazott hajnalban, a friss hó 1-3 centiméter vastagon meg is maradt. A Kékestetőn a hétfő hajnalban kezdődött havazás következtében mintegy 4 centiméter vastagságú hótakaró alakult ki, és a mínusz 2-3 fokos hidegben várhatóan meg is marad. A Magyar Közút Zrt. szerint a térségben az autópályák, a fő- és mellékutak latyakosak, vizesek, a térségben most is szálingózik a hó, vagy havas eső esik, a látótávolság helyenként csupán 50–100 méter közötti. A közlekedőktől fokozott óvatosságot kérnek. Heves megyében 25 munkagép teljesített szolgálatot reggel, hogy szükség esetén elvégezzék a síkosságmentesítési, hóeltakarítási munkákat.

A Kékestető északi sípályáját figyelő webkamera képe hétfőn reggel Forrás: kekesteto.hu

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak délutántól kezd észak felől vékonyodni a felhőzet, az Alpokalján süthet ki a nap. Eleinte főként a Duna vonalában és a Duna–Tisza közén, majd egyre inkább a déli megyékben várható többfelé csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé erős, a Dunántúl nagy részén és a Nyírségben gyakran viharos lesz, ugyanakkor az Északi-középhegység vidékén gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 5 fok között várható, késő estére -1, +2 fok közé hűl a levegő – áll az előrejelzésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!