Pataki János számos kitüntetést kapott, valamint a Magyarország Tortája és az Év Fagylaltja versenyek szakmai irányítója is volt. Vállalkozóként és cukrászmesterként a kiváló minőségű cukrásztermékek készítése mellett Pataki János hangsúlyt fektetett az innovációra, így például a nemzetközi cukrásztrendek honosítására.
A szomorú hír hallatán a Life.hu szerkesztőségében a Pataki cukrászdával kapcsolatos élményeinket elevenítettük fel.
Endre, projektmenedzser
"Amikor gyerekkoromban Dunaújvárosból a nagyszülőkhöz utaztunk, Érdet is érintettük. A Pataki Cukrászda előtt oda- és visszaúton is meg kellett állnunk, annak ellenére is, hogy a nagyi bőven ellátott bennünket osztályon felüli finom édességgel. A Pataki-sütik mindig kihagyhatatlanok voltak, őt pedig Csókolom bácsinak hívtuk."
Barbi, Trend és Ez zsír! rovat
"Bár jóideje inkább az egészséges alapanyagokból készült édességeket részesítem előnyben, a Pataki Cukrászda klasszikus sütijeit időről időre megkívánom. Legutóbb két hónapja voltunk a férjemmel én egy gyümölcsös-krémes finomságot ettem."
Judit, Kult rovat
"Ha hagyományos édes-tejszínhabos-krémes sütire vágyom, akkor elsőként a Pataki név jut eszembe. Mint ahogyan másoknak is, ugyanis a cukrászda előtt soha-soha nem lehetett parkolóhelyet találni. A sok autó láttán az is tudta, hova kell menni, aki még soha nem járt arrafelé."
Edina, Bulvár rovat
"Huszonéves koromban egy kézműves magazinnál dolgoztam és Pataki Jánossal is interjúztam. Végigvezetett a cukrászüzemen, no és persze az édességekkel is megkínált. Sőt még adott is egy jó csomót, hogy hozzam el a kollégáknak. Isteniek voltak."