A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Átkeresztelték a NAV-ot

szél bernadett lmp sajtótájékoztató nav dob utca
Vágólapra másolva!
Mára olyan lett a NAV, mint egy celeb, naponta hallunk viselt ügyeiről – mondta Szél Bernadett. Az LMP-s képviselő szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek le kellene váltania Vida Ildikó NAV-elnököt, az adóhatóságot pedig független szakértőknek kell átvilágítani. Új táblát is kapott az adóhivatal Dob utcai székháza.
Vágólapra másolva!

A NAV-botránnyal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Dob utcában, a NAV Kiemelt Adózók Igazgatóságának irodaháza előtt Szél Bernadett, az LMP képviselője. A politikus szerint a NAV mára olyanná vált, mint egy celeb: naponta hallunk viselt ügyeiről, mióta Horváth András volt adóellenőr ezermilliárdos sikkasztásokról és a NAV-val együttműködő hálózatokról kezdett beszélni.

Példátlan eljárás

Szél Bernadett szerint az adóhatóság akkor is példátlan eljárást folytatott: a csalás bejelentőjét kezdték üldözni az említett sikkasztási ügyek kivizsgálása helyett, majd három nap alatt átvilágították a saját intézményüket – az eredményeket viszont csak többszöri kérésre kapta meg az LMP.

Varga Mihálynak lépnie kell

Az ellenzéki politikus szerint Varga Mihálynak le kellene váltania Vida Ildikó NAV-elnököt, aki nem kezelte megfelelően a korrupciós vádakat, nem nézett szembe velük, hanem külföldre utazott az amerikai kitiltási botrány idején. A kormány feladata, hogy világítassa át az adóhatóság intézményét – a civil szervezeteket tudták vegzálni, ez sem jelentene kihívást, mondta Szél Bernadett.

Elkaszálta a Fidesz

A képviselő emlékezetett arra is, hogy az LMP már többször kezdeményezte a NAV-vizsgálóbizottság felállítását, amit „a Fidesz mindannyiszor elkaszált". Szél Bernadett független szakemberekkel világíttatná át az adóhatóság intézményét. Az Origo kérdésére megjegyezte, szerinte vannak még ilyen szakértők Magyarországon, nem kell külföldi segítséget kérni.

Szél Bernadett a sajtótájékoztatója közben kiragasztott egy "Nemzeti Adó- és Vámelkerülési Hivatal" feliratú táblát.

Fotó: Csanádi Márton - Origo

Közvetlenül a bejárat mellé.

Fotó: Csanádi Márton - Origo

Ezt a NAV egyik alkalmazottja pár másodpercen belül mérgelődve eltávolította.

Fotó: Csanádi Márton - Origo

Ha a táblát le is szedik, a szégyen megmarad. Új tábla kerül majd a Nemzetgazdasági Minisztérium falára is, Nemzeti Korrupcióügyi Minisztérium címmel – ígérte Szél Bernadett, aki ezután odaindult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!