Szilvásy beperelné Rogánt Portik miatt

önkormányzati választás 2014 Rogán Antal
Rogán, Fidesz frakcióvezető üdvözli a sajtót a Bálna központban 2014. október 12-én
Vágólapra másolva!
Bocsánatkérést vár Rogán Antaltól a fideszes politikus által Portik Tamással összefüggésbe hozott Szilvásy György, különben beperli. A volt titokminiszter az Origónak azt mondta: nem ismeri Portikot, ez ügyben több pert is megnyert, a „hazug rágalmakkal" a Fidesz csak saját ügyeiről akarja elterelni a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Bocsánatkérést vár

Rogán Antal vonja vissza valótlan állításait, és kérjen bocsánatot – mondta Szilvásy György a Fidesz frakcióvezetőjének korábbi nyilatkozatára reagálva. A Gyurcsány-kormány volt titokminisztere az Origónak elmondta: ellentétben a Fidesz több politikusának - köztük Rogán Antalnak - az állításával, miszerint ismeri, sőt rendszeresen találkozott is Portik Tamással, ezek közül egyik sem igaz.

Szilvásy György volt titokminiszter Forrás: MTI/Kovács Tamás

Rogán egy keddi nyilatkozatában említette meg Szilvásyt, amikor arra reagált, hogy Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt folyó büntetőper aznapi tárgyalásán arról beszélt: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hazudik, amikor azt állítja, hogy nem ismerik egymást.

A Fidesz frakcióvezetője erre azt mondta, nem ő találkozgatott rendszeresen Portik Tamással, hanem Gyurcsány Ferenc volt titokminisztere, Szilvásy György. Hozzátette: Szilvásy György bízta meg Portikot, hogy járasson le vezető fideszes politikusokat - köztük őt is. Erre reagált most Szilvásy úgy: „nem ismerem, és soha nem találkoztam Portik Tamással, semmilyen megbízást nem adtam neki".

Több pert is megnyert

Ez az állítás már nem először hangzik el kormánypárti politikustól, illetve nem először állítja a jobboldali sajtó - emlékeztetett Szilvásy, aki az Origónak azt is megemlítette, hogy ezzel kapcsolatban már több becsületsértési pert is jogerősen megnyert.

Egyet például a Magyar Nemzet ellen, amely tavaly januárban címlapsztoriban hozta, hogy „Portik Tamással gyűjtetett és gyártatott terhelő információkat Szilvásy György", az írásbnak pedig azt a címet adta: „Szocialista megbízás egy bűnözőnek."

A Magyar Nemzet tavaly júliusi száma, ami miatt pert indított Szilvásy Forrás: Origo

Az emiatt indított becsületsértési pert Szilvásy György jogerősen is megnyerte, miután a lap nem tudta bizonyítni állításait. A bíróság a Magyar Nemzetet helyreigazításra kötelezte, amelynek a lap - igaz nem ugyanakkora méretben, illetve terjedelemben - idén júliusban eleget is tett.

És a helyreigazítás Forrás: Origo

Figyelemelterelés lenne?

Szilvásy szerint annak, hogy a „nyilvánvaló hazugságokat" ismétli a Fidesz egyetlen oka lehet: el kívánják terelni a közvélemény figyelmét saját kétes ügyeikről. „Megint az elmúl nyolc év kártyát húzzák elő, hazug rágalmakat terjesztenek, de ez már nem elég arra, hogy leplezzék botrányaikat".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!