Egy tudós szerint ezt a három dolgot sose együk reggelire

Ha a teljes csomagolási életciklust nézzük, az üveg a legkevésbé fenntarthatók közt van. Az üveg gyártása és újrahasznosítása sok energiát vesz igénybe, sokkal több energia, mint a műanyaggyártás és műanyag újrahasznosítás.
Vágólapra másolva!
Jessie Inchauspe biokémikus azt állítja, hogy a reklámok félrevezetőek és azt sugallják, hogy a cukros reggeli a legjobb módja a nap indításának. A szakértő szerint ez az elmélet azonban sok helyen hibádzik.
Vágólapra másolva!

Jessie Inchauspe francia biokémikus arra figyelmeztet, hogy az édes reggelik egyfajta"hullámvasutat" váltanak ki, ugrálva a magas és alacsony vércukorszint között. Azzal érvel, hogy a marketing és a tudatos márkaépítés félrevezeti a fogyasztókat, ezáltal sokan azt gondolják, hogy a cukros reggeli ideális kezdés a napunkhoz, 

de ez valójában „csupán marketing, amely évtizedek óta hazugságot állít 

Inchauspe három olyan ételt nevezett meg, amelyeket mindenképp kerülni kell reggel, ezek ne mások mint a:

  • a cukros gabonafélék, 
  • a narancslé
  •  és a fehér kenyérből készült pirítós.
 

 

Azt tanácsolja, hogy "öntse ki a narancslevet", ez ugyanis egy olyan termék, amelyet tévesen egészségesnek hirdetnek. 

Valójában minden csésze gyümölcslé nagyjából hét teáskanál cukrot tartalmaz - írja a Mirror.

A sós ételek megfelelő mennyiségben és a megfelelő napszakban fogyasztva a legjobbak arra, hogy hosszabb ideig megőrizzük teltségérzetünket. A The Mail szerint Ms. Inchauspe azt állítja, hogy egy sós fogás megakadályozza a nassolást is – mivel nem fog állandó cukoréhséget okozni a szervezetnek.

Az emberek nagyon régóta mondogatták neked, hogy „igyál reggel egy narancslevet, az energiát ad”, „a reggeli legyen édes, legyen péksütemény, gabonapehely”, de mindez hazugság

 – magyarázta a Randox Cost of. rossz táplálkozás konferencián. 

Az édes reggelit az élelmiszeripar találta ki, hogy pénzt keressen, mert a reggeli nagyon jövedelmező.

 

Az Origo nemrég összeszedte azokat a gyors és egészséges reggeliket, amiket akár 10 perc alatt is elkészíthetünk.

Ha reggelente inkább sós ízekre vágyunk, remek választás lehet az örök klasszikus avokádós pirítóskenyér és tojás párosítása. Egy szempillantás elkészül, nagyon finom, és igazi egészséges energiabomba, amitől akár délutánig jóllakottnak érezzük magunkat. 

Fontos, hogy minél érettebb avokádót válasszunk, ezt ugyanis csak össze kell törnünk villával, ízesíteni sóval-borssal-citromlével, majd a pirított kenyérszeletre kenni. Ha lehet, válasszunk teljes kiőrlésű kenyérszeletet. Ezután fektessük rá az előzőleg elkészített buggyantott tojást.

 Készíthetjük tükörtojással is, ugyanilyen finom lesz.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!