A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
12:30CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNUngvári Attila
12:35CselgáncsMatthias Casse-Attila Ungvari
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Orbán: Már bocsánat, de ez őrültség

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy képesek vagyunk megvédeni Magyarországot a gazdasági bevándorlóktól, de Európának változtatnia kell a stratégiáján, mert az az elképzelés, hogy a tagállamokat akkor is bevándorlók befogadására kötelezik, ha azok nem akarják ezt, nem lehet megoldás.
Vágólapra másolva!

Romeltakarítás után építkezés következik

25 éve alakult meg az első, szabadon választott Parlament Magyarországon, de nem érdemes arról beszélni, mi volt 1990 és 2010 között, sokkal érdekesebb a 2010 utáni időszak - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a 2008-as pénzügyi válság következményeit mostanra sikerült felszámolni, az előttünk álló években a polgári berendezkedést kell megvalósítani.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bevándorlás

Ha nem szabályozzuk a bevándorlást, akkor a polgári berendezkedésnek semmi esélye nem lesz. Hússzorosára nőtt három év alatt az illegális határátlépők száma Magyarországon. Lakosságarányosan Svédország után hozzánk érkezik a legtöbb menekült, a helyzetet pedig kezelni kell - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint Németország, Ausztria hamarosan lépni fog, így minden menekült nálunk ragadhat. Nem szolidaritásra van szükség, hanem a törvények betartására.

Őrült ötlet beengedni a menekülteket, majd szétosztani őket azok között, akik egyáltalán nem akarták beengedni őket.

Mindenki védje meg a saját határait! Kívülre kell helyezni a problémát, meg kell akadályozni, hogy elinduljanak. Sokkal több energiával, pénzzel kell támogatni a menekülteket adó országokat, hogy felemelkedjenek, illetve megakadályozni a tengeri embercsempészést. Amikor menteni kell a menekülőket, akkor már nincs mást tenni, a keresztény Európának segítenie kell. Nekünk közvetlenül Koszovóval, Szerbiával kell együttműködnünk, hogy szárazföldön ne érkezzenek hozzánk menekültek - mondta Orbán Viktor.

Képesek vagyunk megvédeni Magyarországot a megélhetési bevándorlóktól.

A kormányfő szerint korrekt, de kemény eljárást kell alkalmazni a határon a belépőkkel szemben. Mindenkit, aki illegálisan lépi át a határt, törvénysértőnek kell tekinteni. Külön kell választani a politikai üldözötteket és a megélhetési bevándorlókat, de mindenkit őrizetbe kellene venni. Orbán szerint Magyarország az egyetlen ország, amelyik Európán belül nyíltan, egyenesen beszél a problémáról. Azt, hogy a terrorizmus veszélye összefügg-e a bevándorlással, nehéz eldönteni, de például a nemzeti konzultációban adhatunk erre választ.

Brit választások

Lelkes vagyok, örülök, hogy Cameronék nagy fölénnyel nyertek, mert győzött a bátorság. Európában ma bátor és mismásolós politika létezik. Örülök, hogy a bátor politika a nyerő - mondta a miniszterelnök.

A bátor politika a nyerő Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Halálbüntetés

Az a feltételezésem, hogy amikor a brutális bűncselekmények megjelennek, akkor az emberek úgy érzik, nincsenek biztonságban. Sokan úgy hiszik/hisszük, hogy ha van halálbüntetés, nagyobb biztonságban vagyunk. Örülök a vitának, örülök, hogy kiegyensúlyozottabbá válik a gondolkodás a témáról. Egy nagyon nehéz kérdés, a vita azonban árnyalt megközelítést tesz lehetővé. Politikailag ki akarunk alakítani egy európai közvéleményt, hogy ismét nemzetállami jogkörbe kerüljön vissza a halálbüntetés bevezetésének lehetősége. Az Egyesült Államokban az államok maguk dönthetnek.

Bankok, forintosítás

Az emberek sosem lesznek elégedettek, mert minden helyzetnél lehetne még jobb. 1000 milliárd forintnyi összeg a bankoktól most visszakerül a családokhoz, ami példátlan dolog a magyar történelemben. A nemzetközi térben magyar példáról, magyar modellről beszélnek mint követendő útról. A bírósági döntések kijelölték a cselekvési határokat, amiket nem lehet átlépni. Eddig elmentünk, tovább nem tudunk. Dolgozunk még az autóhitelek forintosításán, de még nem tudom, hogy sikerül-e ezt is megoldanunk - mondta Orbán Viktor.

Magáncsőd

A KDNP fogja előterjeszteni a magáncsőd intézményéről szóló törvénytervezetet. Tízezer olyan ember van, akin semmilyen más eszköz nem segített eddig, számukra a magáncsőd jelenthet megoldást. A cél, hogy egyetlen család se maradjon fedél nélkül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!