A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor ismét a Kossuth rádióban beszélt aktuális ügyekről. A kormányfő szerint a magyar-szerb határra épülő kerítéssel magunkat és Európát is védjük az illegális bevándorlóktól, Görögország pedig nem került volna a mostani súlyos helyzetbe, ha Magyarországhoz hasonlóan lép öt-hat évvel ezelőtt. Percről percre követtük a miniszterelnök szavait.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:31
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Uniós csúcs volt

Életem egyik legnehezebb csúcsa volt, mert az Unió is az utóbbi évtizedek legnagyobb válságát éli.

09:32
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Menekültügy

Minden országnak más a fontos. A menekültügyben összeadódik a népvándorlás kérdése. Nem tudni, hogy hosszú távú a válság, vagy ideiglenes.

09:32
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Jó vagy rossz

Mindenki másképp gondolkodik a bevándorlásról. Van, aki szerint hasznos, mások szerint káros.

09:35
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Kiállunk az érdekeinkért

Magyarországnak ki kell állnia az érdekeiért. Senki nem akart Magyarországnak ártani, de fontos tudatosítanunk az EU-ban, hogy bár nem vagyunk frontország, nehezebb helyzetben vagyunk, mint például a görögök. Nem akarunk olyan ország lenni, akire úgy tekintenek, mint amelyik segíteni tud, mert nehezebb helyzetben vagyunk, mint Görögország vagy Olaszország.

09:37
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Újabb hullámok

A következő két évben 40 ezer bevándorlót/menekültet fognak szétosztani az unió országai között. Ezt Magyarország nem tudja elfogadni, különösen azt, hogy további 20 ezer embert hoznak be az unión kívüli területről. Magyarország közölte, ebből kimarad. Jogilag erre lehetőségünk van. Magyarország ragaszkodik az önkéntes döntéshez. Rajtunk már most több teher van, mint másokon.

09:38
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Kit engedek be?

Az, hogy Magyarország kit enged be az országba, az egyik legfontosabb önvédelmi kérdés. Más országok másképp gondolkodnak. Mi, magyarok, akik az unió "huzatos helyén fekszünk", ki kell tartanunk az önvédelem mellett.

09:39
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Határzár

Minden országnak kötelessége megvédeni a saját határait. Magyarország épp ezt teszi, tehát ezért bennünket ezért nem érhet támadás. A határzárral ráadásul az unió belső országait is védjük.

09:40
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Az idegen szép?

Sokan úgy gondolják, hogy az "idegen szép", mert a bevándorlók befogadása pozitív dolog. Erre a sokszínűségre nincs szükségünk.

09:41
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Másképp gondolkodók

Az európai baloldal alapvetően másképp gondolkodik, mint mi. A nemzetet, a családot, a természetes együvé tartozást másképp látják, illúziókat táplálnak.

09:44
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Szerbia nem örül

A szerb kormányfő nem örült az építendő kerítésnek. Volt, amikor Szerbia/Jugoszlávia volt jobb helyzetben, volt, amikor mi. Szerbia megérti a problémáinkat. A következő évtizedre több olyan kérdés van, amiben egy csónakban evezünk. Ilyen például Szerbia leendő uniós csatlakozása. 

09:46
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Mit hoz a jövő?

Fel lehet készülni a jövőre, de lehet tőle félni is. Úgy tűnik, a nemzetközi szervezetek félnek, mi viszont felkészülünk. Majd meglátjuk - mondaná a székely ember. Ez lesz a helyzet.

09:48
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Népvándorlás

Vannak, akik szerint átmeneti jelenség a mostani bevándorlási hullám, mások szerint viszont népvándorlásról van szó. Orbán Viktor szerint nem szabad illúziókba ringatnunk magunkat, mert sokan nem csak a válságövezetekből érkeznek. Afrika és Európa fejlődése jelentősen eltér egymástól. Az itteni jóléti rendszer életben maradást garantál, ami Afrikában nincs így, természetes, hogy ide vágynak, és elindulnak.

09:50
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Szervezett embercsempészek

Szervezett embercsempészek hozzák Európába a jobb életre vágyókat. Az az afrikaiak nézete, hogy Európa elfogadja a bevándorlókat. Azt kell üzennünk, hogy ez a mi hazánk, az nem lehet, hogy törvénysértően ide érkezzenek, és berontsanak az életünkbe. Rossz politikával tovább lehet gerjeszteni ezt a népvándorlást, ezzel szemben kell megvédenünk magunkat.

09:53
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Görögország

A bajba jutott családok szeretik azt gondolni, hogy nem ők tehetnek a helyzetükről. Mindenkinek vannak ilyen ismerősei. A görögök is tehettek volna többet, de akik segíteni tudtak volna, lehettek volna kevésbé mohók. Együtt érzünk a görögökkel, szurkolunk nekik, de amikor megfelelő választ kellett volna adniuk a problémákra, ők nem léptek szinte semmit. Magyarország sok szempontból hasonló helyzetben volt 2010-ben, nekünk mégis sikerült megfelelően cselekednünk. 2/3-os győzelem, erős kormányzás kellett a fontos lépésekhez. Ha ez nem következett volna be, most ott tartanánk, mint Görögország.

09:54
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

A válasz az egység

Egy bajban lévő nemzetnek csak egy válasza lehet a problémákra: az egység. Ha ezt sikerül megvalósítaniuk, kihúzhatják magukat a bajból. Ha ez nincs, semmi sincs.

09:56
július 03, 2015
Vágólapra másolva!

Elitklubban vagyunk

Az emberek talán nem is érzékelik, pedig példátlan, hogy annyira kiszámítható és megbízható a helyzet, hogy már most el lehetett fogadni a jövő évi költségvetést. Ez komoly eredmény európai szinten is, csak néhány ország képes rá. Mi igen. 2016 az adócsökkentés költségvetése. Lépést teszünk a teljes foglalkoztatottság felé, úgy, hogy tisztességes bér járjon a munkáért. Mindenki léphet egyet előre, ha elkötelezett a munkája iránt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!