A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Orbán önként közvetítene Katinka és a szövetség között

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
Az úszóügy összes szereplője kiváló szakember, mégis gellert kapott valahol a történet. Orbán Viktor a Kossuth rádióban jelentette be: jószolgálati követként segítene Hosszú Katinka és az úszószövetség közti vita elsimításában. Csak mondják meg, miben segíthet, és megteszi – mondta a miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Kiváló embert ismert meg Hosszú Katinkában és Kiss Lászlóban is Orbán Viktor, aki úgy érzi, valahol gellert kapott az úszó és a szakvezetők közti kommunikáció. A miniszterelnök több érintettel is beszélt, és felajánlotta jószolgálati segítségét, mert szerinte az olimpia nemzeti ügy, és mindent meg kell tenni az olimpiai sikerért.

Köszönöm - így reagált röviden Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Orbán Viktor felajánlására.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az Origo olvasóinak fele szerint Kiss László jól döntött, amikor lemondott, mert méltatlan, ami vele történt. Olvasói szavazásunk jelenlegi állása alapján a véleményt nyilvánítók 50%-a értett egyet Kiss László döntésével, 27% szerint egy kapitánynak bírnia kell a gyűrődést, a válaszadók 23%-a pedig nem tudja megítélni a döntést.

A kormányfő szokásos rádióinterjújában beszélt a David Cameron brit miniszterelnökkel folytatott tárgyalásokról, és összefoglalta a legfontosabb tapasztalatokat:

  • Erős Európa kell.
  • Javítani kell a kontinens versenyképességét.
  • Azonos szabályokat kell alkalmazni az eurózónán belül és azon kívül lévő országokra.
  • A bevándorlók áradatát új európai védelmi vonal állíthatja meg.

A miniszterelnök szerint nem szabad összekeverni a migráció kérdését a vendégmunkások rendszerével. Nem fogadunk el a munkavállalók juttatásainak tekintetében semmilyen diszkriminációt, mert

az Angliában munkát vállaló magyarok nem migránsok, hanem vendégmunkások,

akik jól dolgoznak, jól adóznak – mondta. Orbán Viktor szerint a magyar kormány a lényegesen több vendégmunkást adó Lengyelországhoz csatlakozik majd az érdekérvényesítésben, mert

ami a lengyel érdekeknek megfelel, az nekünk is megfelel majd.

Belpolitikai témaként Orbán Viktor a kétgyermekeseknek járó adókedvezmény növeléséről beszélt, és arról, hogy az otthonteremtési támogatást a közfoglalkoztatottak esetében még megváltoztatják, hogy többen élhessenek a lehetőséggel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!